Museo Yhdysvalloissa: Dinosaurukset ja ihmiset elivät keskenään

Kentuckyssa sijaitseva luomistyön museo on yksi erikoisimmista ja eniten kritiikkiä aiheuttaneista museoista. Kohumuseo on 70 000 neliötä sisältävä keskus, joka herättää raamatun tapahtumat eloon.

Luomistyön museo (Creation museum) Kentuckyssä ei ole mikä tahansa museo. Siellä voi tutustua muun muassa jumalan käsien jälkiin. Museon maailmankuva noudattaa Uuden Maan kreationistien ajatuksia maailman synnystä, mikä on herättänyt kritiikkiä tiedemiesten ja median edustajissa. Uuden Maan kreationistit eivät usko evoluutioon. Heidän mukaansa maailma luotiin 6000 vuotta sitten kuudessa päivässä.

Museon rakentaminen maksoi 27 miljoonaa ja rakennustyöt rahoitti uskonnollinen ryhmä Anwers in Genesis. Media ja tiedemiehet ovat kritisoineet museon sekoittavan faktaa ja fiktiota sekaisin. Tiedemiehet ovat myös sitä mieltä, että museossa yritetään sivuuttaa tieteellisiä tosiasioita uskonnon varjolla.

Museon 70 000 neliössä riittää ihmeteltävää. Vierailija voi aloittaa huiman matkansa kävelemällä läpi osion, jossa esitellään dinosauruksien jännittävää historiaa. Esillä on muun muassa dinosauruksen luita ja harvinaisia fossiileja. Tämän jälkeen museossa voi vierailla vaikkapa luonnontieteiden museossa ja 78-paikkaisessa planetaariossa.

Raamatun historia tulee tutuksi museon osassa, jossa voi nähdä maailman ensimmäiseksi väitetyn vanhan testamentin ja kävellä Nooan arkissa. Dinosaurusten voi kuvitella tepastelevan sisällä Nooan arkissa, uskovathan Uuden Maan kreationistit, että dinosaurukset ja ihmiset olivat maailmassa yhtä aikaa ja dinosaurukset päätyivät myös Nooan arkille.

Museo jatkuu myös pihamaalle. Ulkona kävijä voi ihastella kaunista kasvitieteellistä puutarhaa ja vierailla jopa museon omassa eläintarhassa. Kävijä voi tutustua puutarhaan ja eläintarhaan kännykkäselostuksella. Soitto infonumeroon riittää ja selostus tulee suoraan omaan kännykkään.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähteet: wikipedia, creationmuseum.com

Kuvat: creationmuseum.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja