Murskaavaa ylivoimaa – hollantilaistähdeltä järjetöntä vauhtia EM-kisoissa

Hollannin juoksijatähti Femke Bol juoksi ylivoimaiseen voittoon naisten 400 metrin aitajuoksufinaalissa Rooman EM-kilpailuissa.

Bol rikkoi aiemmin nimissään olleen kisaennätyksen (52,67) voittoajallaan 52,49. Eroa toiseksi tulleeseen Ranskan Louise Maravaliin tuli 1,74 sekuntia. Kolmas oli Hollannin Cathelijn Peeters, joka jäi Bolista lähemmäs kaksi sekuntia.

24-vuotiaan Bolin oma ennätys on tätäkin kovempaa luettavaa. Bol juoksi aikaan 51,45 viime vuonna Lontoossa. Bol otti nyt Rooman kisojen toisen mitalinsa. Hänen hurja loppukirinsä nosti 4x400 metrin sekaviestissä Hollannin pronssille.

Bol on saavuttanut jo uransa aikana ulkoradoilla kuusi arvokisakultaa ja yhteensä kymmenen arvokisamitalia.