Mainos

Murhaoikeudenkäynnissä kuultiin poliisikoiran ohjaajaa

Poliisin erikoiskoulutetut ruumiskoirat löysivät Vuosaaren asunnosta vanhan veren ja ruumiin hajun. Syyttäjien mukaan tämäkin todistaa, että Volkan Ünsal on surmattu asunnossa.

Tänään jatkuneessa Volkan Ünsalin murhaoikeudenkäynnissä kuultiin syyttäjän todistajana kahta poliisikoiran ohjaajaa. Niin Body kuin Simo-Petteri -nimiset koirat ilmaisivat, että Vuosaaren murhapaikaksi oletetussa asunnossa oli vanhan veren sekä vainajan hajua.

Erityisesti koirat olivat merkanneet asunnon olohuoneen. Tältä alueelta kaikki huonekalut oli viety pois ja poltettu. Syyttäjän mukaan polttaminen oli tehty vereentyneiden huonekalujen hävittämiseksi. Asunnossa asuneen syytetyn Janin mukaan huonekalut oli hävitetty kostoksi siitä, että hänet oli häädetty.

- Jos ruumis on ollut matolla niin haju siirtyy lattiaan. Hajumolekyylit siirtyvät hyvin nopeasti. Haju siirtyy lattiaan, vaikka ruumis olisi ollut kassissa, jos kassi on ollut jonkun aikaa matolla, Bodyn ohjaaja selvitti.

Myös asunnossa ollut matto oli poltettu.

- Koira ei kuitenkaan ilmoita eroa onko kyseessä vainajan haju tai veren haju, Bodyn ohjaaja selvitti.

Asunto oli siivottu huolella ja lattiat pesty. Koirat olivat merkanneet myös asunnon pesuhuoneen lattiakaivon.

Ruumiskoirien ohjaajien kuulemisen tarkoituksena oli osoittaa, että asunnossa oli ollut verta ja kuollut ihminen. Dna-tutkimuksissa on selvinnyt, että asunnossa oli Volkan Ünsalin verta.

Ruumiskoirat olivat merkanneet myös vainajan ja/tai veren hajun pakettiautosta, jolla syyttäjien mukaan Ünsalin ruumis oli kuljetettu hävitettäväksi.

Syyttäjä kysyi: Teitte tutkimuksen neljä kuukautta sen jälkeen kun autolla on kuljetettu ruumis.Jos ruumis on ollut jätesäkissä ja kassissa pari tuntia pakettiauton takaosassa, ilmaisisiko koira vainajan hajun?

- Kyllä se on mahdollista, Bodyn ohjaaja sanoi.

Raimon puolustus kysyi: Jos esimerkiksi vanhus on kuollut vuoteeseensa ja autolla on kuljetettu sänky kaatopaikalle, ilmaisisiko koira vainajan hajun autosta?

- Kyllä se on mahdollista, Bodyn ohjaaja sanoi.

Murhaoikeudenkäynnissä kolmea ammattirikollista syytetään Ünsalin palkkamurhasta. Ünsal katosi 16.lokakuuta 2003 Helsingissä. Syytteiden mukaan ammattirikolliset Jani, Janne ja Raimo pahoinpitelivät ja kuristivat ruotsalaisturkkilaisen sekä hävittivät ruumiin. Tukholmassa asuvaa chileläistä Leoa syytetään yllytyksestä ja yhden ammattirikollisen vaimoa Satua avunannosta murhaan.

Tilakuuntelussa puhuttiin tappamisesta

Oikeudessa kuultiin myös poliisin pari viikkoa murhan jälkeen tekemä tilakuuntelu, jossa mikrofoni oli salaa piilotettu hotelli Hesperian saunatiloihin. Syyttäjän mukaan Raimo oli puhunut vankilomalla olleelle kaverille henkirikoksen tekemisestä. Surmatavasta Raimo kertoo äänitteessä: "siel o meit kolme, molempii käsiin ja yks... on nii vittu työläst hommaa".

Syyttäjän mukaan Raimo kertoo Ünsalin kuristamisesta. Raimon mukaan hän oli keskusteluhetkellä kaatokännissä ja silloin tulee juteltua ns. matkasellijuttua eli löysää, liioiteltua tarinaa rikoksista.

Teon jälkeisistä toimista Raimo kertoo kuuntelussa: "Se o montussa... pantu sinne... se o kadonnut... sillo ku asia on hoidettu... kaikki on poltettu... ei oo mitään missää... vanhaa mallii, tiedätsä... ja sitte sinne... kukaan ei tiedä, kukaan ei löydä... ei tuu katkuu... sillälai me hoidetaan asiat".

Osa teknisestä kuuntelusta on hyvin epäselvää muun muassa taustamusiikin takia. Näytettä olikin parannettu keskusrikospoliisin rikoslaboratoriossa. Asiantuntijan mukaan puhujat olivat lievässä tai korkeintaan keskivahvassa päihtymystilassa.

(MTV3/Jarkko Sipilä)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.