Muotiguru Alexander McQueen kuollut

Brittiläinen muotisuunnittelija Alexander McQueen on kuollut. 40-vuotias McQueen löydettiin kuolleena kotoaan aamupäivällä Lontoossa.

Kaupungin keskustassa sijaitsevaan asuntoon hälytetty ensiapuhenkilöstö yritti elvyttää miestä, mutta tämä julistettiin kuolleeksi paikan päällä. Poliisin mukaan asiassa ei epäillä tapahtuneen rikosta.

- Olemme järkyttyneitä ja toivomme tiedän ymmärtävän, että kunnioituksesta hänen perhettään ja työtovereitaan kohtaan emme voi kommentoida asiaa tämän enempää, tyytyi McQueenin tiedottaja sanomaan.

Brittilehti Daily Mailin mukaan McQueen olisi hirttäytynyt luksusasunnossaan Green Parkissa. Traagisen tapahtuman syynä olisi ollut lehden mukaan muoti-ikonin äidin kuolema viime viikolla, mikä mursi täysin McQueenin.

Lontoolaiseen työväenluokan perheeseen syntynyt Alexander McQueen nousi muotimaailman kuuluisuuteen 1990-luvulla räväköillä vaatteillaan. Hän voitti urallaan myös parhaan brittisuunnittelijan palkinnon neljä kertaa.

McQueen kuoli vain muutamaa päivää ennen Lontoon muotiviikkojen alkua. Miehen tarkoituksena oli esitellä uusi kokoelmansa Pariisin muotiviikoilla 9. maaliskuuta.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat