Muodin huipulle -sarjan ensimmäinen kausi uusitaan AVAlla

Maailmalla suositusta Project Runway tv-ohjelmasta nähtiin ensimmäinen kotimainen versio syksyllä 2009. Muodin huipulle -nimeä kantavan ohjelman ensimmäinen kausi nähdään nyt AVAlla uusintana. Ohjelman vetäjänä toimi muotisuunnittelija-yrittäjä Minna Cheung.

Muodin huipulle -jaksot nähtävissä myös Katsomossa!

Muodin huipulle (Project Runway) on Amerikassa luotu työpainotteinen realitysarja, jossa etsitään uutta designerkykyä vaatemuodin huipulle. Alun perin saksalaisen huippumalli Heidin Klumin juontamassa ohjelmassa 12–16 muotisuunnittelijaa kilpailee asukokonaisuuksia suunnittelemalla ohjelman voitosta.

Muodin huipulle -ohjelman kotimainen versio valtasi televisioruudut syksyllä 2009. Tänä keväänä suosittu ohjelma uusitaan AVAlla.

Pääohjelman vetäjänä toimi ensimmäisellä kaudella Minna Cheung ja muotisuunnittelijoiden mentorina Jaakko Selin. Selinin mukaan meriiteillä ole tässä kilpailussa merkitystä. Tärkeintä on, että kilpailijat osaavat näyttää taitonsa ja ovat valmiita ottamaan haasteen vastaan.

Kohti omaa mallistoa

Kilpailijat saavat ohjelmassa joka viikko uuden suunnittelutehtävän. Tehtävät vaihtelevat haasteellisuudessaan niin tyylien, materiaalien kuin mielikuvituksenkin suhteen. Varmaa kuitenkin on, että jokaisessa haasteessa vaaditaan taitoa, rohkeutta ja luovuutta. Maailman catwalkeilla on nähty loisteliaiden ilta- ja hääpukujen rinnalla jopa autonosista ja supermarketin elintarvikkeista valmistettuja uskomattomia luomuksia.

Ohjelma huipentuu finaaliin, jossa finalistit esittelevät loihtimansa kokonaiset mallistot.

USA:ssa sarjaa on tuotettu jo viisi tuotantokautta. Sarjan menestyksestä kertoo myös se, että Project Runway on toteutettu yli kymmenessä maassa muun muassa Kanadassa, Norjassa, Malesiassa, Alankomaissa, Australiassa, Filippiineillä, Koreassa, Belgiassa, Turkissa ja Israelissa.

Muodin huipulle 1. kausi nähdään AVAlla keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00 19.1.2011 alkaen.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja