Mummoa voi moikata nyt kontissa mikrofonilla lasilevyn läpi: Tältä näyttää helsinkiläispalvelukodin erityisratkaisu vanhusten ja omaisten tapaamisiin

Palvelukeskus keksi tavan, miten vanhukset voivat tavata omaisiaan turvallisesti – näin idea sai alkunsa 5:43

Koronaepidemian aikana omaiset eivät ole voineet tavata riskiryhmään kuuluvia läheisiään. Pitkä ero läheisistä saattaa olla monille hyvin vaikeaa.

Helsinkiläinen palvelukoti Wilhelmiina on ratkaissut rakentamalla pihalleen kontista tapaamistuvan kodin asukkaille ja heidän omaisilleen.

MTV Uutiset Liven vieraillessa paikalla, oli kontin rakennustyöt täydessä käynnissä. Wilhelmiina toimitusjohtaja Minna Saranpää kertoo, että idea kontista tuli erään asukkaan läheiseltä.

– Hän oli nähnyt uutispätkän, missä Hollannissa oli tehty vastaavanlainen kontti. Asioin hiljattain venetarvikeliikkeessä, ja sielläkin oli vastaavanlainen kontti käytössä. Mietittiin, että tämä voi toimia meilläkin, varsinkin jos tilanne jatkuu vielä pitkäänkin, Saranpää kertoi.

Tapaamistuvassa asukas ja läheinen on erotettu toisistaan lasilevyllä. Käyttöön tapaamistupa saadaan jo vappupäivänä, jolloin varataan ensimmäiset ajat. Saranpää arvioi, että tapaamisia on noin tunnin välein ja yksi tapaaminen kestää puoli tuntia.

–  Lähdetään kokeillen liikkeelle ja katsotaan, millaisia kokemuksia tästä saadaan.

Saranpää painottaa, että tapaamaan tulevien omaisten pitää olla terveenä.  Myös tilojen hygieniasta pidetään huolta ja tilat desinfioidaan aina tapaamisten jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat