Mainos

Multimedian "Finlandia" pilkottiin

Valtakunnallisessa multimediakilpailussa ei löytynyt terävää kärkeä. Palkintolautakunta pilkkoi yli 120 000 markan palkintorahat 16 osaan. Pääpalkinnoksi ajateltu 70 000 markkaa annosteltiin kuudelle työlle. Lisäksi kisassa myönnettiin kymmenkunta kunniamainintaa.

Ensimmäisen multimediakilpailun tulokset julkistettiin Tampereella Koti ja internet -messuilla. Kilpailuun osallistui 110 cd-rom- ja www-työtä. Todellinen huippu jäi kuitenkin löytymättä. Kilpailusta on tarkoitus kehittää kirjallisuuden Finlandia-palkinnon vastine. Hankkeen takana ovat Tampereen kaupunki, Aamulehti-yhtymä, ICL, Nokia, TPO ja Tele.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, Nokian tutkimus- ja kehitysjohtaja Yrjö Neuvo sanoo, että kysymys on ihmisen ilmaisutaidon kehittämisestä.
- Nyt harjoitellaan tulevaisuuden kirjallista ilmaisutaitoa. Neuvon mielestä aluksi oli parempi kannustaa laajaa multimedian tekijöiden joukkoa kuin keskittää iso rahasumma yhdelle.

Rahaa rompuille ja www-sivuille

Pääpalkinnosta suurimman osuuden 22 500 markkaa saivat cd-romput VIVA sekä Alfred ja Minä - suuri eläinretki.

Viva on laadukas kansainvälinen koulutuskokonaisuus. Sen takana on työryhmä Tietovalta Oy ja Valmet Oy, henkilöniminä Dani Linna, Jouni Kenttämies, Heikki Ritola, Arto Wessman ja Jari Rankela. Alfred ja Minä on osoitus dramaturgian onnistuneesta toteuttamisesta ja humoristisesta omaleimaisesta otteesta. Tekijöitä ovat Mediayhtiö Sansibar Oy/Anssi Kukkonen, Irma Puttonen ja Juha Korvenpää.

Aamulehti-sarja palkitsi Pesisnetin osoitteessa http://www.pesis.fi.
Saariston sähköinen tietopankki Loisto http://www.wakkanet.fi/loisto sai rahaa sekä ICL-sarjasta että TPO-sarjasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.