Muistatko vielä? Myös he aloittivat uransa misseinä!

Jasmin, Tanja, Ellen, Janina, Jenni... Missin ura on ponnahduslauta monenlaisille elämänurille. Muistatkos, että hekin osallistuivat aikoinaan missikisoihin?

Idols-juontaja Ellen Jokikunnas edusti Suomea vuonna 1997 Bahamalla American Dream World -kisassa. Hän osallistui missifinaaliin vuonna 1998 ja hänet kruunattiin yleisön ihannetytöksi. Tukkatyyli ei ole juuri muuttunut noista päivistä!

TV1:n kuuluttajana toimiva, puheterapeutiksi opiskellut Anna-Liisa Tilus sai kruunun kutreilleen vuonna 1984. Pitkähiuksinen tummatukka ei pärjännyt kansainvälisissä kilpailuissa.

Susanna Sievinen, omaa sukua Keto, viihtyi missikisoissa vuonna 1994. Muun muassa Miss Suomi, Suomen Neito ja Miss Sportti -kisoihin osallistunut Susanna on myöhemmin toiminut muun muassa mallikouluttajana.

Kansanedustaja Tanja Karpela muistetaan paremmin Vienosena ja vuoden 1991 Miss Suomena. Nainen edusti Suomea Las Vegasissa Miss Universum -kisoissa. Blondi kaunotar sai televisioon oman lemmikkiohjelman. Aerobic-ohjaajaja elantonsa tienannut Tanja nousi vuonna 1999 Arkadianmäelle.

Myöhemmin Spede yhtiöiden toimitusjohtajaksi yllättäen nimitetty Maria Drockila luopui missin toisen perintöprinsessan kruunustaan 1997 uuden työnsä vuoksi. Myös pahoinpitelykohun vuoksi negatiivista julkisuutta tuolloin saanut Maria pyörittää nykyään menestyksekästä kynttiläbisnestä, on naimisissa ja äiti.

Malli Janina Frostell muistetaan vaatemallin urastaan, mutta muistattekos, kuinka neito voitti Suomen Neito -tittelin vuonna 1993 ja edusti maatamme Miss Maailma -kisoissa sijoittuen kuudenneksi.

Europarlamenttiinkin pyrkinyt Riitta Väisänen muistetaan parhaiten MTV:n Kymppitonnista, mutta myös Riitan alkujuuret juontavat misseilyyn vuodelle 1976. Miss Eurooppa -kisoista irtosi sitten se kaikkein kirkkain kruunu.

Tanssii Tähtien Kanssa -kisan viime vuoden voittaja Maria Lund oli ollut julkisuudessa pikkutytöstä asti kuuluisan äitinsä Tamara Lundin vuoksi. Vuonna 2002 tyttö osallistui Suomen neito -kisoihin, pääsi finaaliin ja aiheutti kohua muodoillaan, sillä Maria joutui kuppikokonsa vuoksi käyttämään eri uimapukua kuin muut finalistit.

Salatut elämät -sarjan Tanja Jääskeläinen tuttu Johanna Raunio kohahdutti missinä vuonna 1974. Miss Universum -kisoissa hän sai kontakteja Filippiineille ja palasi seuraavana vuonna kuvaamaan Lorelei-merenneitoelokuvan sekä Hustler Squad -toimintaelokuvan!

Kimi Räikkönen bongasi Miss Skandinavia -kisoista Jenni Dahlmanin. Jennin missiura alkoi 16-vuotiaana Miss Turku -tittelistä. Miss Model of the World ja Supermallikilpailussa myös kisannut Jenni kruunattiin vuonna 2000 Miss Suomen 1. perintöprinsessaksi ja saman vuonna hän voitti Miss Skandinavian tittelin.

Kuka enää muistaisikaan mistä Jasmin Mäntylä on tuttu? Hän tuli toiseksi vuonna 1997, vain 14-vuotiaana Mallikuningatar-kisoissa ja kävi Pariisissa asti näyttäytymässä. Hän haaveili osallistumisesta Miss Suomi -kisoihin, mutta sitten erilaiset mieskohut veivät mennessään.

Naisasian etujoukkojen tulenlieska Lenita Airisto on nykyään kirjailija. Suomen neidoksi vain 17-vuotiaana valittu Lenita edusti Suomea vuonna 1954 Miss Universum -kisoissa Yhdysvalloissa. Hän pääsi televisioon juontamaan 1960-luvulla jatkoaika-ohjelmaa Hannu Taanilan kanssa.

Suomen legendaarisin tv-kuuluttaja Teija Sopanen voitti vuonna 1953 Suomen Neito -tittelin ja vietti puolisen vuotta Yhdysvalloissa Miss Universum -kisoissa ja televisiomaailmaan tutustuen. Teijan ura on sittemmin vienyt hänet niin toimittajaksi kuin tv-ohjelman juontajaksi.

Myös heillä on missitausta:

– Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman viime vuoden juontaja Vanessa Kurri, Miss Suomi 1999

– Juontaja Susanna Laine, 2. perintöprinsessa vuonna 2005

– Malli Anitra Ahtola, 1. perintöprinsessa vuonna 1996

– Juontaja Arlene Kotala, 2. perintöprinsessa vuonna 1993

– Meidän häät -ohjelman juontaja Lola Odusoga, Miss Suomi 1996

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat