Mainos

Muhoslainen Sini kuristettiin ja hirtettiin - poikaystävälle syyte taposta

19-vuotiaan Sini Länkisen katoaminen maaliskuussa 2011 aiheutti keväällä laajat etsinnät Muhoksella ja herätti runsaasti mediahuomiota. Noin kuukauden kuluttua katoamisesta ruumis löydettiin syytetyn lähipiiristä tulleen vihjeen perusteella.

Tänään syyttäjä vaati Oulun käräjäoikeudessa muhoslaiselle miehelle vähintään yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta Länkisen taposta. Syyttäjä myös pyysi syytetylle mielentilatutkimusta. Tuomio annetaan myöhemmin.

Kuristi ja hirtti ravintolaillan päätteeksi

Yhdessä asunut pariskunta oli ollut maaliskuun 6. päivänä viettämässä iltaa ravintolassa. Ravintolaillan jälkeen kotona Länkinen oli suuttunut poikaystävälleen mustasukkaisuudesta, ja pariskunnan välille oli syntynyt riitaa.

Syytetty oli ottanut Länkisestä takaapäin kyynärvarsikuristusotteen kurkusta. Uhri menetti tajuntansa, jonka jälkeen syytetty oli ottanut Länkisen kankaisen niittivyön ja hirttänyt sillä uhrin.

Uhri kuoli hirttämisen seurauksena. Surmaamisen jälkeen syytetty oli piilottanut vyön lähellä sijaitsevan päiväkodin roskikseen. Ruumiin mies kuljetti auton takapenkillä kilometrien päähän ojaan ja piilotti sen. Syytetty väitti oikeudessa, että oli yrittänyt lavastaa kuoleman itsemurhaksi kuristamalla uhria vyöllä, ja oli piilottanut ruumiin paniikissa.

Rankka lapsuus

Hiljainen ja pää painuksissa oikeudessa esiintynyt syytetty myönsi kuristaneensa Länkisen. Hän myöntää pahoinpitelyn tai törkeän kuolemantuottamuksen, mutta kiistää tapon. Lisäksi hän kertoi, että kuristaessaan hän yritti tappelun ja huutamisen keskellä rauhoittaa Länkistä kertomalla rakastavansa häntä.

Puolustus vetoaa syytetyn menneisyyteen ja oloihin, joissa syytetty on lapsuutensa viettänyt. Vuonna 1991 syntynyt mies oli adoptoitu seitsemänvuotiaana Romaniasta ja hän oli kiertänyt perhekodista toiseen.

Oikeussalissa oli paikalla runsaasti uhrin omaisia ja läheisiä, jotka vaativat syytetyltä korvauksia. Osa oli pukeutunut tunnuksellisilla vaatteilla. Syyttäjän syytetylle esittämien kysymysten aikana salista kuului kohahduksia.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, että syytetty oli jatkanut tavallista arkea noin kuukauden ajan, eli Länkisen ruumiin löytymiseen saakka. Poliisi otti syytetyn kiinni kesken arkipuuhien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.