Muhkean palkintopotin Dubaissa kuitannut Sami Välimäki naulasi kovan suunnitelman tulevaan: "Iso ja tärkeä tavoite"

6:39
Videolla kuvaa Välimäen tämän kauden aiemmista otteista.

Sami Välimäki päätti ensimmäisen kautensa golfin Euroopan kiertueella upeaan vitossijaan. Välimäki, 22, löi kaikilla neljälla kierroksella tuloksen 69 ja jäi kiertueen finaaliturnauksen Dubaissa voittaneesta Matthew Fitzpatrickista kolme lyöntiä. 

Tuloksella 12 alle parin irronnut jaettu viides sija toi suomalaiselle muhkean 191 000 euron palkintoshekin. Tulos tyydytti, vaikka parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia.

– Ensimmäiset pari päivää olivat tosi haastavia. Ne olivat hyvät kolme alle tulokset. Kaksi viimeistä päivää olisi ollut aseita parempaan. Kuitenkin hyvin pidin kasassa ja sain hyvän kisan aikaiseksi, Välimäki kommentoi MTV Urheilulle viimeisen kierroksen jälkeen.

Välimäen sunnnuntain päätöskierros käynnistyi komeasti, kun hän löi kahdella ensimmäisellä reiällä birdiet. Kolmannen väylän bogeyn jälkeen seurasi jälleen kaksi birdietä. Hyvä veto ei kuitenkaan kestänyt koko kierrosta. 

– Lopussa en saanut ihan parasta irti.

Suomalaisten panos kilpailussa oli hieno, sillä Kalle Samooja säilytti sunnuntaina jaetun 23. sijan tuloksella viisi alle parin. Samoojan mukaan kilpailu oli tuloksesta huolimatta kuitenkin vaikea. 

– Oma peli ei oikein missään vaiheessa lähtenyt uomilleen. Siinä mielessä täytyy olla jokseenkin ihan tyytyväinen tähän sijaan mikä tuli saavutettua.

Kovat tavoitteet jatkoon

Välimäki sijoittui Euroopan kiertueen vuoden tilastossa sijalle 11. Kauden kohokohdaksi nousi Omanin turnauksen voitto helmikuussa vasta kolmannessa Euroopan kiertueen kilpailussa.

– Ainoa päämäärä oli voittaa kisa. Se tuli. Sitten tuli pitkä koronatauko. Sen jälkeen oli vähän haastavaa. Loppuvuodesta tuli hyviä sijotuksia koko ajan.

Vielä viime kaudella haastajakiertueella pelannut Välimäki varmisti paikkansa kuluvan vuoden Euroopan kiertueelle kautta aikojen nuorimpana suomalaisena noin vuosi sitten pelatuissa karsinnoissa. 

– Siitä on tultu aika kovaa kyytiä ylöspäin. En siihen ehkä täysin uskonut, mutta hyvä niin.

Nälkä kasvaa syödessä, sanotaan. Niin myös Välimäellä, joka paaluttaa kovat tavoitteet uransa jatkolle.

– Top 50 maailmassa on ainakin ensimmäinen tavote. Sen kun saisi mahdollisimman nopeasti tehtyä, niin pääsisi PGA-tourille pelaamaan ja pelaamaan kaikki majorit. Se on iso ja tärkeä tavoite.

Tällä hetkellä nokialainen Välimäki on golf-rankingin sijalla 85.

"Putissa isompi hyppäys"

Dubain kisan vaikeuksista huolimatta myös Samooja vakuutteli tyytyväisyyttä kauteensa. Euroopan kiertueen kausirankingissa mies oli sijalal 42. Parhaimmillaan Samooja oli toinen Kyproksen turnauksessa marraskuussa.

– Pari aika selkeää tavoitettä oli kaudelle. Päästä Dubaihin ja nostaa kannua jossain kisassa. Toinen täyttyi, toinen oli aika lähellä. Paljon hyvää mahtui kauteen golfin saralla. Ihan tyytyväinen saa olla kauden kokonaispanokseen.

Kausi oli askel eteenpäin viime kaudesta. Samooja sanoo, että tilastot osoittavat pelin tärkeiden osa-alueiden menneen parempaan suuntaan.

– Putissa tapahtui isompi hyppäys eteenpäin. Se kertoo, että peli ja mies ovat ihan kunnossa. Ensi vuodesta voi odottaa taas askelta parempaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja