Mainos

MTV3 Uutiset saa nyt lisää uutisia Pohjois-Koreasta

Myös MTV3 Uutiset saa jatkossa lisää uutisia ja uutiskuvaa suoraan Pohjois-Korean pääkaupungista Pjongjangista, kun amerikkalainen uutistoimisto Associated Press eli AP avasi toimituksen sinne. AP on ensimmäinen kansainvälinen uutistoimisto, jonka toimittajat ovat jatkuvasti paikan päällä suljetusssa kommunistidiktatuurissa. MTV3 Uutisilla on sopimus AP:n kanssa.

Virallinen sopimus allekirjoitettiin Pohjois-Koreassa tänään, vajaa kuukausi pitkäaikaisen johtajan Kim Jong Ilin kuoleman jälkeen, mutta sitä edelsivät vuodenmittaiset keskustelut AP:n ja pohjoiskorealaisten kesken.

AP:lla on ollut toimisto Pjongjangissa jo vuodesta 2006. Se on välittänyt videomateriaalia suljetusta maasta. Nyt AP:n toimittajat ja kuvaajat aikovat tehdä maasta myös reportaaseja eli kokonaisia juttuja. Uutistoimisto lupaa noudattaa uutisoinnissaan samoja journalistisia periaatteita kuin muissakin maissa.

- Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus lisätä kultturien ymmärtämistä ja päästä seuraamaan Pohjois-Korean poliittista ja taloudellista kehitystä, AP:N johtaja Tom Curley sanoi.

Pohjois-Korean keskusuutistoimiston KCNA:n johtaja Kim Pyong Ho puolestaan toivoi, että AP:n toimitus voisi olla tärkeässä roolissa Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen suhteiden normalisoinnissa.

AP on 165 vuotta vanha amerikkalainen uutistoimisto, joka toimii yli sadassa maassa. Sen palkkalistoilla on lähes 2 500 toimittajaa. MTV3 Uutiset käyttää AP:n materiaalia.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.