Mainos

MTV3:n Lumikero: Nimivalinta yllätti ruotsalaiset

Prinsessa Estellen nimi yllätti ruotsalaiset, kertoo MTV3:n Tukholman kirjeenvaihtaja Kari Lumikero. Kadunmiehet ovat pitäneet nimeä jopa kummallisena ja Ruotsin hoviasiantuntija, kirjailija Herman Lindqvistkin on jo ehtinyt tyrmätä nimen perinteiden vastaisena.

Lumikero arvelee, että suomalaisten on hankala muistaa nimen lausumissääntöä. Estellen viimeistä e-kirjainta ei nimittäin kuulu lausua, vaan nimi äännetään "Estel".

MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla Estelle-nimi on kerännyt runsaasti kehuja. Moni kommentoija kuvaa nimeä kauniiksi.

– Kaunis nimi, tulee mieleen estrella – tähti, eräs kommentoija toteaa.

Estellestä tulee Itä-Götanmaan herttuatar. Lumikero kuvailee maakuntaa suureksi ja vauraaksi – sieltä löytyvät esimerkiksi suuret kaupungit Norrköping ja Linköping. Pääkaupunki Tukholmakin sijaitsee melko lähellä.

– Tämä merkitsee paljon maakunnalle. Yleensä kuninkaalliset valitsevat maakunnasta jonkin rakennuksen, jota he hallitsevat ja johon he voivat asettua, Lumikero sanoo.

Tänään eri puolilla Ruotsia on ammuttu tykinlaukauksia prinsessan syntymän kunniaksi. Kolmelta Suomen aikaa osa kuninkaanlinnasta avautui vierailijoille, jolloin kansa sai tilaisuuden laittaa nimensä onnittelulistalle.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu (Seitsemän uutiset 24.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.