Mainos

MTV3:n lukijat: Saikuttamiskulttuuri on järjestelmän vika

Eilen MTV3 Uutisten sivuilla julkaistu juttu nuorten työntekijöiden "saikuttamisesta" eli siitä, että sairauslomia otetaan ilman sairautta keräsi runsaasti kommentteja niin puolesta kuin vastaan.

Vantaalaisen Citymarket Jumbon kauppias Matti Himberg kertoi ilmiöstä, joka oli tullut yrittäjällekin tutuksi.

– Osa nuorista toimii tässä moraalittomasti. Meidän yrityksessämme ura ei mene tietysti silloin kovin kohinalla eteenpäin, Himberg sanoo.

Nimimerkki trutsin mukaan ilmiö on ollut työelämässä jo pitkään.

– Pahimmat ottaa kuukauden vuodessa näillä ylimääräistä lomaa. Ei koske vain nuoria. Ruotsin malli meille. Ensimmäisestä päivästä lääkärintodistus. Sitten voi pitää sen kolme päivää.

Jantten mukaan ongelma on syntynyt laillisin keinoin.

– Saikkukulttuuri on järjestelmän vika! Ongelma on syntynyt laillisin keinoin. Lääkärit ja sairaanhoitajat kirjoittavat lähes varmasti kaikille halukkaille palkallista sairaslomaa, mikä taas oikeuttaa työntekijän olemaan poissa töistä.

Masa82:n mukan syyttävää sormea ei voi osoittaa pelkästään nuorten työntekijöiden suuntaan.

– Meidän firmassa nuoret on kaikkein tunnollisimpia, kun taas keski-ikäiset pelleilevät sairauslomilla. Ja sairausloman hakuun heille riittää epämiellyttävä työvuoro tai työvuorolla käytettävä ajoneuvo. Jos nuori ei viihdy töissä, niin ensimmäisenä työjohdon kannattaisi tarkastaa oma asenne, ennen kuin syyttelee nuoria.

Playerin mukaan aiheettomat poissaolot ovat todella tuomittavia ja selvä syy irtisanomiseen.

– Työpaikalla pitäisi, molempien osapuolien hyväksi, pystyä sopimaan ja järjestämään työvuorot. Tällainen joustavuus puolin ja toisin on omiaan parantamaan työoloja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.