Mainos

MTV3:n kysely: Talouden epävarmuus huolestuttaa

Talouden epävarma tilanne huolestuttaa MTV3 Uutisten teettämän tutkimuksen mukaan jo lähes kaikkia suomalaisia. Kyselyssä ainoastaan 7 prosenttia vastaajista ei ole taloustilanteesta lainkaan huolissaan.

Huoli ei kuitenkaan ole vielä kovin suurta. Vastaajista vain 8 prosenttia ilmoittaa olevansa taloustilanteesta erittäin huolissaan, ja suurin osa eli 62 prosenttia on hiukan huolissaan.

Yli puolet suomalaisista ajattelee kuitenkin kyselyn perusteella, että nykyinen taloudellisen hyvinvoinnin taso ei säily Suomessa jatkossa. Noin kolmannes on sen sijaan edelleen sitä mieltä, että hyvinvoinnin taso on mahdollista säilyttää myös jatkossa.

Epävarma taloustilanne on kyselyn perusteella vaikuttanut jo ihmisten rahankäyttöön. Neljännes vastaajista ilmoittaa ostavansa taloustilanteen takia edullisempia tavaroita, ja lähes viidennes on lykännyt esimerkiksi huonekalujen ja kodinkoneiden hankintaa. Noin puolet vastaajista ei kuitenkaan ole muuttanut rahankäyttöään millään tavalla.

Think If Laboratories Oy:n toteuttamaan tutkimukseen vastasi 10.8.-17.8. välisenä aikana noin 2 200 ihmistä. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 19.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.