Mainos

MTV3:n kysely: Raha kiinnostaa yhä enemmän kuin loma

(MTV3-Laura Airola)

Vaikka vapaa-aikaa arvostetaan tulotason nousun myötä yhä enemmän, suurin osa MTV:n kyselyyn vastanneista ottaa yhä lomarahansa mieluummin rahana kuin lomana. Työvoimapulan myötä ylimääräisiä vapaita ei usein edes katsota hyvällä työnantajan taholta, sillä sijaisen löytäminen ptkään lomailevan työntekijän tilalle voi muodostua ongelmaksi.

MTV:n kyselyssä kysytään: "Aiotko vaihtaa lomarahan vapaaseen?" 1300 vastaajasta 70 prosenttia ilmoittaa kuittaavansa mieluummin mojovan rahasumman, kuin pidentävänsä lomaansa reilulla viikolla.

"En. Yli 10 vuotta työelämässä mukana olleella duunarilla on 1000 euron kuukausipalkka, rahalle on tarvetta enemmän kun vapaa-ajalle", kommentoi nimimerkki "mehtäläinen".

Nimimerkki "6000 " puolestaan kertoo arvostavansa vapaa-aikaa. "Pitkään töitä tehneenä alkaa arvostaa omaa hyvinvointia."

Nimimerkki "Hönö" tuo keskusteluun prekariaatin näkökulman: "Mitteepä sitä pätkätyöläine vaihtoo, eepä oo lommoo kertynnä."

"Kitty" ajattelee lomaraha-asiaa koko työyhteisön kannalta: "Ilman muuta otan lomarahat, jotta saan lomalle valuuttaa enemmän käyttöön. Ja työpaikalleni on muutenkin vaikea saada sijaisia. On siis käytännön valinta, että otan rahana."

"P.A." on samoilla linjoilla, mutta eri syistä. "Ei ole varaa lomailla. Kahden aikuisen perheessä ei puhettakaan, kun toinen on työtön. Sosiaalitoimistosta pitää muutenkin hakea palkanlisää, eihän duunarin palkalla elä, varsinkaan kasvavat lapset."

"Unnukka" taas elää palkalla ilman lomarahojakin. "Tottakai nykyajan kovassa business-maailmassa vapaa-aika on rahaakin arvokkaampaa."

"Apuliina" on samoilla linjoilla. "Lomaraha mieluummin aikana, koska aika on rahaa!"

"Örkki" toivoo, että ihmiset ottaisivat lomarahansa käteen ja käyttäisivät vähän vapaa-aikansa laadukkaasti. "Ihmisillä on kiitettävästi vapaa-aikaa, sen laadukas käyttö vain on monelle suuri ongelma. Sitä vaan paljolti biletetään, eikä sellaisesta hyvää seuraa. Monelle se vähäinen raha on tarpeellisempi, jotta voisi viettää sen vähän vapaan edes jollain lailla laadukkaasti. Ettei joka sentti menisi laskuihin ja jokapäiväisen leivän hankkimiseen."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.