Mainos

MTV3:n kesäkysely: Naiset luopuisivat mieluummin seksistä kuin puhelimesta

MTV3:n teettämän kyselyn mukaan 42 prosenttia suomalaisista olisi mieluummin vuoden ajan ilman seksiä kuin internetiä. MTV3 Uutiset kysyi 1 131 suomalaiselta heidän seksikannoistaan.

Puhelimen seksin sijasta valitsisi 43 prosenttia kansalaisista. Naisten keskuudessa puhelimen valitsisi sen sijaan jopa 62 prosenttia vastaajista.

Television kohdalla seksi vei voiton yllättävän helposti, sillä 62 prosenttia suomalaisista olisi vuoden ajan mieluummin ilman tv:tä kuin seksiä. Naisten keskuudessa seksi vei kuitenkin voiton niukimmalla mahdollisella erolla ja 51 prosentin kannatuksella. Miehistä kolme neljäsosaa olisi mieluummin ilman tv:tä kuin seksiä.

Iltapäivälehdille kysely ei ollut suosiollinen, sillä 93 prosenttia suomalaisista tulisi vuoden ajan toimeen mieluummin ilman niitä kuin seksiä.

Seksin arvostus silti korkealla

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan MTV3:n kyselyn lukemat ovat jopa yllättävän imartelevia seksin kannalta.

– Kuulostivat jopa yllättävän suurelta ne osuudet, jotka luopuisivat muista asioista kuin seksistä, kun sitä vastaan oli kuitenkin asetettu arkielämään kiinteästi kuuluvia asioita kuten tv tai puhelin.

– Sanoisin että kysely sinänsä kertoo miten suurta arvostusta ihmiset kuitenkin kokevat seksiä kohtaan.

Parisuhdetilanteella suuri vaikutus

Tutkimusprofessori Kontulan mukaan vakituinen parisuhde tai sen puuttuminen vaikuttaa suuresti ihmisen arvioon siitä, kuinka helppoa seksistä luopuminen on.

– Vaikea tällaista kyselyä on sen tarkemmin kommentoida, mutta sen voin sanoa, että vastaajan arvioon siitä, kuinka helposti luopuu seksistä vaikuttaa se, onko vastaaja vakituisessa parisuhteessa. Jos on ilman kumppania, on huomattavasti helpompi luopua seksistä.

Kontulan mukaan parisuhdetilanne vaikuttaa erityisesti naisiin.

– Naisille on tyypillistä, että jos ei elä vakituisessa suhteessa, luopuminen seksistä ei ole vaikeaa. Seksiin liittyy tunnesuhde erityisesti naisilla, ja ilman rakkauden kohdetta seksi ei ole niin kiinnostavaa.

– Miehillä seksi sinänsä on tärkeämpää riippumatta siitä, onko sillä rakkauden kohdetta. Tämä ei tietenkään päde kaikkiin, mutta selittää erilaista vastaamistaipumusta tähän kysymykseen.

Naisten haluttomuus lisääntynyt

Seksuaalisesta haluttomuudesta ja sen lisääntymisestä puhutaan mediassa aika ajoin. Kontula on tutkinut asiaa ja vahvistaa, että seksuaalinen haluttomuus on lisääntynyt naisten keskuudessa.

– Naisilla oma tunne siitä, että kokee haluttomuutta, oli vuonna 2007 merkittävästi yleisempää kuin aiemmissa vastaavissa tutkimuksissa. Miehillä ei ollut muutosta. Seksuaalinen haluttomuus on neljä kertaa yleisempää naisilla kuin miehillä.

Seksuaalisen haluttomuuden syyt ovat monitahoiset.

– Se liittyy omaan seksuaalisen itsetuntoon ja siihen, kokeeko itsensä haluttavaksi.

– Toinen on parisuhdetilanne. Jos siinä on ongelmia, se on omiaan vähentämään haluja kumppania kohtaan. Jos seksielämä on muuttunut heikoksi ja epätyydyttäväksi, se lisää haluttomuutta. Sairaudet, erilaiset lääkitykset ja erityisesti mielenterveyslääkitys ovat omiaan aiheuttamaan haluttomuutta.

Kolmas selitys ja seksuaalisen haluttomuuden lisääntymisen selittäjä on Kontulan mukaan kiireinen ja stressaantunut elämäntilanne, jolloin ei ole aikaa eikä voimia paneutua rakasteluun.

– Naisilla on enemmän psyykkisiä oireita kuin koskaan ennen. Kiireinen, aikataulutettu elämä aiheuttaa ongelmia, eikä illalla ole enää voimia eikä haluja rakasteluun.

MTV3 Uutisten seksikysely tehtiin osana laajempaa tutkimusta 11.7. – 19.7. välisenä aikana. Tutkimukseen vastasi 1526 henkilöä, joista 1131 vastasi seksikyselyyn. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista.

Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Kumpaa vaihtoehdoista olisit ilman vuoden, jos sinun olisi pakko tehdä valinta? Seksi vai ..

Prosenttia vastaajista

makeiset

84

netti

58

dekkarikirjallisuus

89

televisio

62

television uutislähetykset

76

television urheilulähetykset

86

kahvi/tee

64

alkoholi ja/tai tupakak

81

matkapuhelin

57

sauna

69

iltapäivälehdet

93

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.