Mainos

MTV3 Lontoossa: Saksanhirviä ja maantiepyöräilijöitä

Aurinko paistaa mukavasti puolipilviseltä taivaalta. Paikka on Richmondin puisto Lounais-Lontoossa ja alkamassa on miesten maantiepyöräilyn 250 kilometrin olympiakilpailu. Lähtöpaikka on The Mall keskustassa, ja noin 15 kilometrin päähän Richmondiin pyöräilijöitä odotetaan parinkymmenen minuutin ajon jälkeen.

- Todella jännittävää, sanovat paikalliset Jane ja Andy Mander.

Manderit ovat varustautuneet kisapäivään eväillä, lukemisella ja, totta kai, Britannian ja Englannin lipuilla. Uudemman kerran pyöräilijät ajavat saman paikan ohi noin viiden tunnin kuluttua matkalla maaliin The Mallille, joten odottamista riittää.

- Onneksi sää näyttäisi suosivan piknikiä. Tapaamme täällä ystäviä ja nautimme upeasta puistosta ja kisatunnelmasta.

Sekuntien suhahdus

Richmondin puisto on suuri luonnontilainen puisto, jossa käyskentelee vapaana kuutisensataa peuraa ja saksanhirveä. Normaalipäivinä puiston teillä ajavat harrastajapyöräilijät, mutta tänään vauhti on vielä paljon hurjempaa. Valtava määrä moottoripyöräpoliiseja johdattaa 145 pyöräilijän letkan muutamassa sekunnissa hurraavan väkijoukon ohi.

- Mark Cavendish voittaa varmasti, hehkuttaa Pete Manancourt brittipyöräilijää, ja yrittää ottaa kuvan ohi suhahtavasta pyörilijäjoukosta.

Manancourt ja hänen vaimonsa Cath ovat innokkaita pyöräilyfaneja. Kisapaikalle he ovat tulleet muutamaa tuntia ennen alkua, jotta paikka seurata kisaa olisi mieleinen. Katsomotaktiikka on opeteltu muun muassa Ranskan ympäriajossa, jota he ovat olleet seuraamassa liki kymmenen kertaa.

- Nyt meillä on leiri pystyssä täällä ja odotamme jännittyneinä kisan loppuratkaisuja. En usko, että kisa on vielä ratkennut, kun he toisen kerran ajavat tästä ohi, mutta sitten kisan loppuratkaisun seuraamme täällä tietokoneruudulta, Pete Manancourt sanoo.

Ilmainen kisalaji

Maantiepyöräily on yksi niistä lajeista, joista Lontoon olympialaisissa voi seurata ilmaiseksi. Neljän pyöräilykilpailun lisäksi ilman lippua olympiakisoja voi seurata keskusta-alueella miesten ja naisten maratonjuoksuissa ja kolmessa kävelykilpailussa sekä Hyde Parkin maisemissa miesten ja naisten triathlonissa ja 10 kilometrin uinnissa.

Monille leppoisat ilmaistapahtumat ovat mieleen.

- Se, että kuka tahansa voi tulla katsomaan, on hienoa. Täällä on hieno tunnelma, hehkuttaa Manancourtien tytär Angela Sunley.

Myös Darren Veenhuis on vaikuttunut tunnelmasta. Hän saapui Richmondiin asianmukaisesti polkupyörällä lastensa Andyn ja Kieran kanssa.

- Olen todella innoissani. Menemme tässä välissä kotiin grillaamaan ja sitten palaamme katsomaan kisan loppuhetkiä. Sen jälkeen jatkamme grillijuhlia kotona ystävien kanssa ja toivottavasti juhlimme Britannian voittamaa kultamitalia, Veenhuis innostuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.