Mainos

MTV3 Lontoossa: Kisapaikat lähes sotatoimialueita

Terrorismi on ylihuomenna alkavien Lontoon olympialaisten suurin uhka. Yli miljardi euroa maksaneet turvatoimet ja niissä paljastuneet ongelmat herättävät huolta lontoolaisissa.

Pelkoja turvatoimien epäonnistumisesta herättää se, että turvamiesten rekrytoinnissa epäonnistuttiin ja armeija joutui tulemaan hätiin viime hetkellä.

Toimittajamme Pasi Myöhänen kertoo paikan päältä, että turvatoimet alkavat näkyä Lontoon katukuvassa nyt toden teolla.

– Kilpailupaikkojen lähellä näyttää lähes sotatoimialueelta.

Lontoossa ja kisapaikoilla on suunniteltua enemmän armeijan henkilöstöä. Kisajärjestäjät kutsuivat paikalle yli 4 000 ylimääräistä sotilasta, koska turvallisuusjärjestelyistä vastaava yksityinen turvallisuusyhtiö epäonnistui rekrytoinnissaan.

– Armeijan henkilöstöä on nyt yhteensä yli 18 000 ja yksityisiä turvamiehiä saman verran lisää. Lisäksi asuintalojen katolla on ilmatorjuntaohjuksia ja Thames-joelle on parkkeerattu suuri sotalaiva.

Turvallisuusyhtiön ongelmat paljastuivat vain kaksi viikkoa ennen perjantain avajaisia. Samalla särkyi Lontoon toive järjestää moitteettomat kilpailut.

Turvatoimet jakavat mielipiteitä

Myöhäsen mukaan kovat turvatoimet jakavat lontoolaisten mielipiteitä. Toiset pitävät armeijan vahvaa läsnäoloa täysin ylimitoitettuna, kun taas toiset ottavat mieluummin varman päälle.

– Monen mielestä turvatoimet ovat niin laajoja, että ne voivat jo pilata olympialaistunnelmaa. Etenkään armeijan asiakaspalvelutaitoihin ei uskota.

– Toisten mielestä on parempi valmistautua liikaa kuin liian vähän. Lontoo on joutunut kärsimään terrorismista aikaisemmin ja täällä on tuoreessa muistissa seitsemän vuoden takaiset iskut, joissa kuoli 55 ihmistä.

Myöhäsen mukaan olympialaisten suurimpana uhkana pidetään yksinäisen paikallisen terroristin iskua ja protestiryhmien häiriköintiä kisojen aikana.

(MTV3)

Katso Pasi Myöhäsen juttu Lontoosta (Seitsemän uutiset 25.7.2012)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja