MTV Uutisten tieto: Murska-arviot saaneen Apotin käyttö lopetetaan Kymsotessa – "Apotti pahoittelee haasteita"

Apotti raivostuttaa Peijaksessa:"Me ollaan enemmän tekemisissä tietokoneen kuin potilaan kanssa" 2:08
Apotti raivostutti helmikuussa myös Peijaksessa: "Me ollaan enemmän tekemisissä tietokoneen kuin potilaan kanssa"

Apotti ja HUS ovat päättäneet, että sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä Apotin käyttöä Kymsoten alueella ei voida jatkaa. Tämä siitä syystä, että Apotin toiminnallisuuksia Kymsoten alueella ei ole saatu vakautettua.

Apotin käyttöönotto perutaan Kymsoten osalta ja toiminnoissa palataan Radu-järjestelmään. Syynä muutokseen ovat HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamistoimintojen käyttöönotossa Kymsoten toiminnoissa esiintyneet haasteet.

Palaaminen aikaisemmin käytössä olleisiin järjestelmiin on tarkoitus tehdä hallitusti ja suunnitella tarkemmin. Tutkimuskirjaukset ja lausunnot tehdään Kymsotessa yhä toistaiseksi Apottiin. 

HUS Diagnostiikkakeskuksen kuvantamispalvelut siirtyivät Apottiin huhtikuun loppupuolella. HUS:n mukaan Kymsoten alueella käyttöönoton alussa ilmenneet tekniset ongelmat saatiin pääosin ratkaistua.

Uusia käyttäjiä Apotti-järjestelmälle tuli 1100. Nyt toteutettava paluu aiempiin järjestelmiin koskee 76 käyttäjää. 

– Apotti pahoittelee kuvantamisen käyttöönotossa esiintyneitä haasteita ja tukee HUSia onnistuneen järjestelmävaihdon toteuttamisessa, Apotin toimitusjohtaja Hannu Välimäki toteaa.

Kymsoten kuvantamistutkimuksista vastaa HUS Kuvantaminen. Kuvantamistoimintoja ovat esimerkiksi röntgen- ja ultraäänitutkimukset.

Lue myös:  Apotti raivostuttaa Peijaksessa: "Me ollaan enemmän tekemisissä tietokoneen kuin potilaan kanssa"

Lue myös:

    Uusimmat