Ravintolarajoituksiin merkittäviä kevennyksiä jo perjantaina! – MTV Uutisten tietojen mukaan ravintoloita rajoitetaan kunnes 80 prosentin tavoite täyttyy

Valtioneuvosto on muuttanut ravintolarajoituksia säätelevää asetusta. Uudet rajoitukset tulevat voimaan huomenna. 

Suurimmat muutokset tulevat kiihtymisvaiheen alueille, joissa asiakasmääriä tai anniskelu- ja aukioloaikoja ei enää rajoiteta.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kuitenkin myös näillä alueilla.

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat Uudellamaalla voimassa enää Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Aiemmin ne koskivat koko maakuntaa. 

Lisäksi leviämisvaiheen rajoitukset koskevat Varsinais-Suomea, Etelä-Karjalaa, Pohjanmaata ja Satakuntaa.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on leviämisvaiheen alueilla sallittu klo 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–01. Ajat pitenevät tunnilla aiemmista rajoituksista.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitolan kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Karaoke- ja tanssikielto poistuvat käytöstä.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Ravintola-ala ja keikkajärjestäjät ovat vaatineet rajoitusten purkua, koska esimerkiksi tapahtuma-alan kaikki kokoontumisrajoitukset puretaan huomenna.

MTV uutisten tietojen mukaan ravintoloiden toimintaa on määrä rajoittaa tautitilanteen mukaan ainakin siihen asti, kunnes rokotekattavuus nousee 80 prosenttiin.

Lue myös:

    Uusimmat