MTV Uutisten tiedot: Hallitukselta ei erillistä suositusta kasvomaskien käytöstä – paitsi jos turvavälin pitäminen ei onnistu

1:52
Useat nuoret eivät tohdi käyttää kasvomaskia, sillä pelkäävät joutuvansa kiusatuiksi – näin THL vastaa nuorille

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus ei ole antamassa erillistä suositusta kasvomaskien käytöstä.

Hallitus on kuitenkin päätymässä muotoiluun, että kasvomaskeja olisi kuitenkin hyvä käyttää tiloissa, joissa turvaetäisyyden pitäminen ei onnistu.

– Ei mitään dramaattista, löysä kirjaus, luonnehditaan MTV Uutisille. 

Asiasta on ollut hallituksen sisällä erimielisyyttä. MTV Uutisten tavoittaman lähteen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö vastustaa suositusta.

Hallitus on parhaillaan koolla Säätytalolla. 

Eilen hallituksen asettama tiedepaneeli suositteli kasvomaskien käyttämistä koronatilanteen vuoksi julkisilla paikoilla ja joukkoliikenteessä, jotta tauti ei leviäisi oireettomista taudin kantajista muihin.

Viime viikon perjantaina sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi tilaamansa ulkopuolisen selvityksen. Sen mukaan tutkimusnäytön perusteella kasvosuojusten käytön vaikutus hengitystieinfektioiden leviämiseen on vähäinen tai olematon.

Lisäksi selvityksessä todetaan, että muiden suojatoimien vaikutusta on vaikea erottaa kasvomaskien mahdollisista vaikutuksista.

Monet yksityiset toimijat ovat jo nyt päätyneet myymään ns. kansanmaskeja. Niitä on tarjolla tai tulossa myyntiin esimerkiksi Keskon ja S-ryhmän kauppoihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja