Mainos

MTV Uutiset Ateenassa: "Osa pelkää tilanteen ajautuvan kaaokseen"

Ateenassa oleva MTV Uutisten toimittaja Rita Strömmer kertoo, että nyt kreikkalaiset odottavat, mistä sunnuntaina tarkalleen ottaen äänestetään.

Strömmer saapui Ateenaan eilen illalla. Hänen mukaansa moni ateenalainen kertoi kiertäneensä pankkiautomaatteja jo useamman päivän ajan nostamassa säästöjään.

– Tietysti oli myös niitä, jotka ilmoittivat, ettei mitään säästöjä tai nostettavaa ole, Strömmer sanoo.

Hänen mukaansa eilen illalla Ateenassa oli odottava tunnelma.

– Mietittiin pankkien kohtaloa ja sitä miten käy – aukeavatko ovet ja mikä on nostoraja.

Eilen illalla maan hallitus vahvisti, että pankit pidetään kiinni ensi viikon maanantaihin asti ja pankkien sulkemisen ohella automaattinostot rajoitetaan 60 euroon päivässä. Nostoraja ei koske eläkkeiden nostoa eikä ulkomaalaisia, joilla korttilupa myönnetty jossain muualla kuin Kreikassa, Strömmer sanoo.

Yleisesti raja on ollut 300-400 euroa.

Seuraava kreikkalaisia askarruttava asia on ensi sunnuntaille suunniteltu kansanäänestys. 

– Mietitään, että mistä oikein äänestetään. Äänestetäänkö yksinkertaisesti siitä, haluaako Kreikka olla mukana eurossa vai ei, ja tämä jakaa kansaa.

– Osa pelkää, että tilanne ajautuu jonkinlaiseen kaaokseen, ja toiset ovat huolissaan tulevasta. Enemmänkin sillä tavalla, että tilanne on jatkunut tiukkana ja jännittävänä usean vuoden ajan. Kreikkalaiset ajattelevat, että joku ratkaisu on saatava, eikä enää lainaehtoja sellaisena kuin ne ovat. 




Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.