Mainos

MTV Uutiset Kreikassa: "Valitaan kyllä- ja ei-vaihtoehtojen välillä ja molemmat ovat huonoja"

MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsu saapui Ateenaan aamupäivällä seuraamaan äänestystä Kreikan lainaehtojen hyväksymisestä. Hän kuvasi tunnelmia hieman kello 13 jälkeen rauhallisiksi.

– Ihmiset käyvät rauhallisesti äänestämässä. Kävin juuri paikallisella peruskoululla katsomassa äänetyksen sujumista. Siellä alkaa pikkuhiljaa tulla jonoja äänestyskoppeihin kun päivä tässä pitenee. Äänestysprosentin on ennustettu tässä kansanäänestyksessä olevan aika korkea. Aika moni kreikkalainen vastasi tässä kaupunginosassa äänestävänsä kyllä-vaihtoehtoa. 

Hopsun mukaan aggressiivista tunnelmaa ei äänestyspaikalla koettu. Hän kertoo kuitenkin, että tunteet ovat hyvin pinnalla ja ihmiset sanovat kysyttäessä suorat sanat siitä, mitä he ajattelevat asioista suuntaan tai toiseen.

– Mielipide on selkeä ja valmis. 

Osa MTV Uutisten haastattelemista ateenalaisista pelkää, että yhteiskunta on jakautunut kahtia kansanäänestyksen kautta.

– Moni sanoo, että tässä valitaan kyllä- tai ei-vaihtoehtojen väliltä ja molemmat ovat huonoja. Nähdään, että vaikea aika jatkuu, tehtiinpä mitä tahansa. Kyllä ihmiset ovat täällä huolestuneita ja miettivät sitä, että miten tästä päästään eteenpäin. 

Hopsu vahvistaa omasta kokemuksestaan tiedot siitä, että pankkiautomaateista ovat rahat loppuneet. 

– Taloudellisesti täällä on tiukkaa, kävin itse pankkiautomaatilla ja siitä olivat rahat loppu. Ihmiset kävivät kokeilemassa korttia vuorotellen ja aina välillä kertyi jonojakin. Sitten joku sanoi, ettei automaatissa ole rahaa. Ihmiset lähtivät pois, mutta tulevat pian uudelleen kokeilemaan. Näitä arkihuolia on täällä äänestystuloksen lisäksi siis muitakin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.