MTV Tshernihivissä: Tällaiset ovat tuhot aukiolla, jossa noin 140 loukkaantui ja usea kuoli

MTV Tshernihivissä: Ainakin 100 loukkaantunut Venäjän iskussa, useita kuoli 1:58
Videolla Nurminen kertoo ja näyttää, millaisia tuhoja isku sai aikaan ja miten voimakas se oli.

Ukrainan mukaan yksi Tshernihivin keskustaan kohdistuneen ohjusiskun kuolonuhreista oli 6-vuotias tyttö. MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen raportoi lauantai-iltana ilmaiskun tapahtumapaikalla tapahtuneesta.

Yhteensä seitsemän ihmistä kuoli Venäjän tämänpäiväisessä iskussa Tshernihiviin ja noin 140 on haavoittunut. Paikka on noin 100 kilometriä Kiovasta.

Nurminen kertoo, että isku osui teatterirakennukseen. Hän esittelee videolla myös muita iskun vahingoittamia rakennuksia. Itse teatterirakennukseen ei pääse sisälle, koska viranomaiset tekevät siellä työtään. Tiedossa kuitenkin on, että rakennuksen katto romahti täysin ja erittäin kova paineaalto vahingoitti laajasti myös muita aukiolla olleita rakennuksia.

Nurminen kertoo, että paikalla vietettiin ortodoksista juhlapyhää, jonka vuoksi rakennuksessa ja aukiolla oli paljon ihmisiä. Ilmaiskuihin tottuneina nämä eivät olleet siirtyneet suojaan hälytyksen kuullessaan.

Uhriluku on tänään noussut päivän mittaan. Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko kertoi BBC:n mukaan, että yli parikymmentä ihmistä on sairaalahoidossa. Nurmisen mukaan heistä useampi on kriittisessä tilassa.

YK on tuominnut ohjusiskun ja luonnehtinut sitä hirvittäväksi.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 19.8.2023: Haavoittuneiden määrä noussut

Lue myös:

    Uusimmat