Wilma Murto hyppäsi upeasti Euroopan mestariksi – MTV seurasi jännittävää EM-seiväsfinaalia

Katso videolta Wilma Murron upea suoritus EM-finaalissa.

Seiväshypyn ulkoratojen hallitseva Euroopan mestari Wilma Murto voitti uransa toisen arvokisakullan EM-hallikisoissa Turkin Istanbulissa. MTV seurasi seiväsfinaalia hetki hetkeltä.

Kello 19.40: Sutej pudottaa kolmannen kerran peräkkäin! Wilma Murto on Euroopan mestari toisen kerran! Murto nostaa riman vielä korkeuteen 491, joka ylittää Suomen ennätyskorkeuden kuudella sentillä. Murto pudottaa ensimmäisellään. Vielä yksi yritys on jäljellä. Murto pudottaa toisen kerran, joten kultajuhlat voivat alkaa. Liveseuranta päättyy tähän, kiitoksia seurasta!

Kello 19.36: Sutej nostaa riman korkeuteen 485, johon hän saa kaksi yritystä. Ensimmäisellä rima putoaa. Murto on yhden Sutejin pudotuksen päässä Euroopan mestaruudesta.

Kello 19.30: Sutej pudottaa ensimmäisellään korkeudesta 480. Murron täytyy ylittää korkeus noustakseen slovenialaisen ohi. Murto menee yli ja nousee kärkeen! 

Kello 19.25: Murto ylittää 475 ja on jälleen mukana mestaruustaistossa. Tshekin Svabikova pudottaa kolmannen kerran 475 ja ottaa EM-pronssimitalin.

Kello 19.19: Sutej ylittää 475 toisellaan, nyt vaaditaan Murrolta ylitystä, jotta suomalainen nousisi taas kärkipaikalle. Murto pudottaa toisen kerran. Svabikovalle myös toinen pudotus. Murto tulossa kolmanteen yritykseen.

Kello 19.15: Sutej pudottaa ensimmäisellään korkeudesta 475. Murto on vuorossa seuraavana. Tuloksena pudotus. Seuraavaksi vuoroon Svabikova. Heikko yritys päättyy pudotukseen. Kaikki kolme pudottivat ensimmäisillä yrityksillään. Murto edelleen kiinni kultamitalissa.

Kello 19.05: Enää kolme kilpailijaa mukana kisassa, sillä myös Stefanidi pudottaa kolmannen kerran. Murron mitali on varma. Svabikova ylittää kolmannellaan 470. 

Kello 19.00: Sutej ylittää 470 toisellaan. Hänellä on kilpailussa kaksi pudotusta, Murrolla ei yhtään, joten suomalainen on kiinni kultamitalisssa. Chevrier, Svabikova ja Stefanidi ovat pudottaneet kahdesti korkeudesta 470. Chevrierille kolmas pudotus.

Kello 18.55: Sutejilla loppukilpailun toinen pudotus. Stefanidi pudottaa myös riman. Murto hyppää seuraavana. 470 voi olla tänään ratkaiseva korkeus mestaruuden kannalta. Murto menee yli! Suomalainen on ainoa kilpailija, joka jatkaa puhtaalla pelillä.

Kello 18.52: Rima nostetaan seuraavaksi korkeuteen 470. Sillä tuloksella viimeksi voitettiin hopeaa EM-hallikisoissa. Moserin voittotulos kahden vuoden takaa 475. Pronssiin riitti 465. Chevrier pudottaa ensimmäisellään.

Kello 18.46: Moser pudottaa kolmannen kerran ja on ulkona kisasta. Sama kohtalo on Meijerilla. Sutej ja Chevrier toisilla yrityksillä yli 460. Mukana enää viisi urheilijaa. Kerrottakoon myös tietoa juoksuradalta. Joonas Rinne oli 800 metrin välierässään viimeinen, mutta juoksi uuden ennätyksensä 1.47,96.

Kello 18.45: Murto, Stefanidi ja Tshekin Amalie Svabikova jakavat kärkipaikkaa puhtaalla pelillä. Kaikki ovat ylittäneet 460 ensimmäisellään. Moser on pudottanut kahdesti korkeudesta 460.

Kello 18.40: Ranskan Margot Chevrier, Moser ja Murron yksi suurimmista haastajista, Sutej ovat pudottaneet korkeudesta 460. Samoin käy Meijerille. Stefanidi ylittää 460 ja saman tempun toistaa Murto.

Kello 18.31: Italian Roberta Bruni on ensimmäinen kilpailija, joka putoaa leikistä pois. Kolme pudotusta korkeudesta 445 ja sijoitus kahdeksas.

Kello 18.23:  Murto aloittaa korkeudesta 445 ja ylittää riman. Meijer pudotti riman ensimmäisellä yrityksellään samasta korkeudesta. Stefanidi ja Sutej ylittivät molemmat 445.

Kello 18.13: Hallitseva mestari Moser pudottaa toisen kerran aloituskorkeudesta. Myös Ruotsin Michaela Meijer pudotti riman ensimmäisellä yrityksellään. Sama tulos toisella. Moser ylittää lopulta kolmannellaan avauskorkeuden.

Kello 18.05: Kilpailu on käynnissä! Wilma Murto on hyppyvuorossa kuudentena. Hallitseva sisäratojen Euroopan mestari Moser epäonnistuu pahoin aloituskorkeudesta 425. Yritys jää limboksi. 

Kello 18.00: Tervetuloa mukaan seurantaan! Wilma Murto eteni loppukilpailuun perjantain karsinnasta tuloksella 455. Hän oli Slovenian Tina Sutejin kanssa karsinnan jaetulla kärkisijalla. Elina Lampela karsiutui finaalista heikomman pöytäkirjan perusteella. Lampela ylitti korkeuden 445.

Murto voitti viime vuoden elokuussa ulkoratojen EM-kultaa uudella Suomen ennätystuloksella 485. Hopeaa voitti Kreikan Aikateríni Stefanídi ja pronssia Slovenian Sutej. Molemmat ovat myös mukana hallikisojen finaalissa. Kaksi vuotta sitten hallikultaa Puolan Torunissa voitti Sveitsin Angelica Moser tuloksella 475. Murto oli tuolloin kuudes ylitettyään 455.

Lue myös:

    Uusimmat