Ferrari valtasi eturivin Monacossa, Red Bull -kuskin virhe päätti aika-ajot ennenaikaisesti – MTV seurasi

Monacossa ajettiin tänään F1-kauden seitsemännet aika-ajot. MTV Urheilu seurasi aika-ajojen tapahtumia hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Q3

Kello 18.13: On aika kiittää tämän päivän osalta, ja liveseuranta palaa asiaan huomenna Monacon GP:n merkeissä. Lähtövalot sammuvat kello 16 Suomen aikaa.

Kello 18:06: Paalupaikka on Leclercille kauden viides ja koko uran 14:s. Hän nousee paalupaikkojen kokonaistilanteessa ikätoverinsa Verstappenin rinnalle. Verstappen on tänään neljäs.

Kärkikymmenikkö:

1. Leclerc

2. Sainz +0,225

3. Pérez +0,253

4. Verstappen +0,290

5. Norris +0,473

6. Russell +0,736

7. Alonso +0,871

8. Hamilton +1,184

9. Vettel +1,356

10. Ocon +1,671

Kello 18.04: KELTAISET LIPUT! PUNAISET LIPUT! SE OLI SIINÄ! LECLERC ON PAALULLA! 

Pérez spinnaa juuri ennen tunnelia, ja Sainz ajaa hänen päälleen. Dramaattinen päätös aika-ajoille.

Kello 18.03: Leclerc raivoaa taas kerran kisainsinöörilleen asemastaan radalla. Samaan aikaan Russell saa nopean kierroksensa valmiiksi. Hän nousee kuudenneksi Alonson ja Hamiltonin edelle. Russell ehtii ajaa yhden hitaan kierroksen ja sitten vielä toisen nopean.

Kello 18.02: Viimeiset vedot ovat tulossa. Leclerc siis kiinni paalussa selkeällä erolla ennen Sainzia , Péreziä ja Verstappenia.

Norris on napannut viitossijan Alonsolta. Saa nähdä, kumpi tämän taistelun vie lopulta nimiinsä.

Kello 17:57: Ensimmäiset vedot takana. Leclerc kiinni paalussa yli kahden kymmenyksen erolla Sainziin. Pérez on vain 0,028 sekunnin päässä Sainzista kolmantena. Verstappen puolestaan 0,037 sekunin päässä tallikaveristaan.

Kärkinelikon takana vanha kettu Fernando Alonso on kiinni viitossijassa! Hamilton puolestaan on Russellin edellä. Mersut sijoilla 7 ja 8.

Kello 17.53: Kello käy! Viimeinen osio on käynnissä.

Q2

Kello 17.45: Bottas parantaa viimeisellä vedollaan mutta ei riittävästi. Suomalaisen sijoitukseksi jää 12:s, ja se on kyllä odotuksiin nähden karvas pettymys. Eroa viimeisenä kuljettajana päätösosioon edenneeseen Alonsoon tulee yli kaksi kymmenystä.

– V***u, se tuli ihan äärirajoilla, Bottas kirosi kuullessaan tuloksensa.

Pudonneet:

11. Tsunoda

12. Bottas

13. Magnussen

14. Ricciardo

15. Schumacher

Kello 17.42: Kaksi minuuttia kellossa. Kaikki kuljettajat ovat radalla. Bottaksen pitää nyt parantaa, jotta paikka kärkikymmenikössä irtoaa. Sijoitus tällä hetkellä siis 14:s.

Kello 17.39: Leclerc on käynyt parantamassa aikaansa, ja hän on nyt 0,090 sekuntia Péreziä edellä. Sainz kolmantena, Verstappen neljäntenä. Valtaosa kuljettajista on vielä varikolla, kun kellossa on viisi minuuttia.

Kello 17.36: Nyt on kaikilla kierrosajat taulussa, tosin Schumacherin tapauksessa se ei ole vertailukelpoinen. Bottas sijalla 12. Eroa kärkikymmenikköön reilu kymmenys. Kellossa vajaat kahdeksan minuuttia.

Kello 17.33: Pérezin mahtava vauhti jatkuu. Hän on 0,015 sekuntia nopeampi kuin Sainz ja 0,033 sekuntia nopeampi kuin Leclerc. Verstappen jää tallikaversitaan 0,,492 sekuntia.

Bottas tässä vaiheessa sijalla seitsemän, kun kolme kuljettajaa ei ole vielä sanut aikaa tauluun.

Kello 17.30: Toinen osio käynnissä.

Q1

Kello 17.24: Kello on nollassa. Bottas pääsee niukasti jatkoon sijalla 15. Eroa 16:nneksi jääneeseen Alboniin tulee vain 0,070 sekuntia.

Pudonneet:

16. Albon

17. Gasly

18. Stroll

19. Latifi

20. Zhou

Punaiset liput kävivät Zhoun lisäksi kalliiksi ainakin Gaslylle ja Strollille, joka raivosi Aston Martininsa ohjaamossa äänekkäästi kuultuaan sijoituksensa. Myös Gasly purnasi tiimiradiossa punaisista lipuista.

Kello 17.23: Zhou ei ehdi lähteä nopealle kierrokselle. Hän jää viimeiseen lähtöruutuun. Tarpeettomat punaiset liput kävivät kiinalaiselle kalliiksi.

Kello 17.22: Radalla ovat kärkiviisikkoa – Leclerc, Sainz, Russell, Verstappen, Pérez – lukuun ottamatta kaikki kuljettajat.

Kello 17.21: Putoamassa ovat tällä hetkellä Ricciardo, Ocon, Latifi, Tsunoda ja Zhou.

Kello 17.20: Homma jatkuu. Kellossa on alle kaksi ja puoli minuuttia. Radalla tulee olemaan melkoinen ruuhka.

Jos Bottaksella kävi punaisten lippujen kanssa hyvä tuuri, samaa ei voi sanoa hänen tallikaveristaan Zhousta, joka menetti kierrosaikansa, kun punaiset liput aktivoitiin juuri ennen kuin hän ylitti maalilinjan.

Kello 17.19: Sky Sportsin lähetyksessä kerrotaan jonkun ratavirkailijan heiluttaneen punaista lippua, minkä jälkeen kilpailunjohdon on aktivoitava punaiset liput myös valotauluissa.

Kello 17.16: Kukaan ei tiedä, miksi punaiset liput on aktivoitu. Tsunoda kolhaisi autoaan turva-aitoihin tunnelin jälkeisessä shikaanissa, mutta punaiset liput tuntuvat tähän osumaan nähden liioitelluilta.

Kello 17.15: Bottas parantaa ja nousee sijalle 9!

Ja vain hetkeä myöhemmin punaiset liput, kun kellossa on 2:25.

Kello 17.12: Leclerc parantaa entisestään. Niin tekee myös Sainz. Ferrari-kaksikko kärjessä 0,047 sekunnin erolla Leclercin hyväksi. Kolmantena oleva Verstappen on yli neljän kymmenyksen päässä. Viisi minuuttia kellossa.

Bottas palaa radalle. Nyt pitää parantaa. Bottas on tällä hetkellä viimeisenä.

Kello 17.08: Leclerc löytää sopivan raon ja tempaisee pohjat 0,353 sekunnin erolla Péreziin ja Sainziin. Sillä tavalla.

Bottas on varikolla. Hänen aikansa oikeuttaa vasta sijaan. Tallikaveri Zhoukin on edellä.

Kello 17.06: Olosuhteet radalla paranevat jatkuvasti. Pérez ja Sainz tällä hetkellä täsmälleen samalla ajalla kärjessä. Verstappen reilun kymmenyksen hitaampi. Leclerc joutuu hakemaan parempaa paikkaa radalla. Ruuhkan vuoksi hänen paras aikansa oikeuttaa tällä hetkellä vata 13. sijaan.

Kello 17.02: Aurinko painuu aika-ajojen alkaessa ensimmäisen kerran tämän viikonlopun aikana pilvien taakse. Ilman lämpötila on viikonlopun alhaisin, 25,7 astetta. Radan lämpötila 47,3 astetta.

Kello 17.00: Nyt mennään! Ensimmäinen, 18 minuutin mittainen osio on käynnissä.

Kello 16.40: Tervetuloa mukaan seuraamaan aika-ajojen tapahtumia. Vihreä valo syttyy kello 17.00, ja sitten mennään tuttuun tapaan kolmessa eri osiossa.

Aika-ajot päästään viemään läpi kesäisessä kelissä. Ilman lämpötila Monacossa on huidellut viikonlopun mittaan 30 asteen tuntumassa, eilen jopa sen yläpuolella.

Ja jos veikata pitää, niin ilman punaisia lippuja tuskin selvitään. Viime vuonnahan sellaiset aiheutti Charles Leclerc, joka oli hetkeä aiemmin ajanut paalupaikkaan oikeuttaneen kierrosajan. Lopulta Leclercin kotikisaviikonloppu päättyi kuitenkin pettymykseen, kun Ferrari ei saanut korjattua aika-ajojen ulosajossa tulleita vaurioita eikä Leclerc päässyt starttaamaan itse kilpailuun ollenkaan.

Leclerc on tälläkin kertaa suurin suosikki paalulle, mutta on mielenkiintoista nähdä, mihin Red Bullin Sergio Pérez pystyy. Meksikolainen oli kolmansissa harjoituksissa koko joukon nopein, niukasti ennen Leclerciä. Ja: tallikaveri Max Verstappen hävisi Pérezille selkeällä erolla.

Valtteri Bottaksesta on pitkin viikkoa povattu mahdollista jättiyllättäjää, mutta Alfa Romeon suomalaiskuljettajan viikonloppu sai sysimustan alun, kun Ferrarin voimayksikön MGU-K-yksikkö petti ja Bottas joutui olemaan sivussa ensimmäisistä harjoituksista. Alfa Romeon C42-auton pitäisi kuitenkin keveytensä ja lyhyen akselivälinsä aniosta istua hyvin Monacon kaduille. Ja Bottaksen aika-ajotaidoista tuskin tarvitsee enää tässä vaiheessa erikseen muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat