Leijonille shokkialku, petraus ei tuottanut tulosta – näin Pietarin stadionilla pelattu Venäjä-ottelu eteni

Leijonat päätti Venäjän EHT-turnauksen poikkeavissa ympyröissä. Suomen joukkue kohtasi isäntämaan Pietarissa, stadionottelussa. MTV seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Tulos, Venäjä-Suomi 2-0 (1-0, 0-0, 1-0):

3. erä:

60.00: Sorokin on lopulta ohittamaton muuri. Venäjälle 2-0-voitto yli 60 000 katsojan edessä. Molemmat maalit Slepyshevin nimiin. Leijonien saldo Venäjän EHT-turnauksesta oli lopulta yksi voitto ja kaksi tappiota.

59. min: Leijonilla maali tyhjänä.

58.05 MAALI! Venäjä marssii kohti voittoa, 2-0. Slepyshev taas asialla. Terävä vastahyökkäys ja limppu uuniin.

57. min: Koko turnauksessa Leijonien parhaimmistoa on ollut akseli Puljujärvi-Aaltonen. Jälleen väkevä peli menossa.

56. min: Ponneton ylivoima Venäjältä.

53.19 JÄÄHY! Leijonilta väärä vaihto. Valmennus ei tätä täysin allekirjoita. Ikonen taas kärsimään kaksiminuuttista.

51. min: Tukkoista on maalintekopuolella. Samalla fakta on se, että Venäjä puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti.

48. min: Puolustaja Ville Pokan johdolla Leijonilta väkevä vastahyökkäys. Venäjän maalilla Ilja Sorokin on kuitenkin horjumaton muuri. Ei mene mikään millään!

46. min: Paine jatkuvasti Venäjän päädyssä.

43. min: Leijonilta vahva alku. Ykkösketju näyttää taas suuntaa.

Kello 16.51: Kiekko jäässä. Kolmas erä käyntiin.

2. erä:

40.00: Venäjän erä aina Leijonien aikalisään asti. Sen jälkeen mentiin taas valkopaitojen tahtiin. 1-0 edelleen taululla. Kiitos Tuohimaan, joka säkenöi maalilla.

37. min: Leijonien puolustajalta Niklas Frimanilta kaaaarmea nukahdus ja kiekonmenetys. Venäjän hyökkääjä aivan vapaana maalilla. Tuohimaa on Leijonien pelastava enkeli.

36. min: Otto Paajanen ja tolppa. No niin. Leijonat heräilee.

34. min: Jukka Jalonen reagoi. Leijonat ottaa aikalisän. Kakkosketju Savinainen-Lammikko-Peltola jäällä useita minuutteja putkeen.

33. min: Venäjän ykkösketjulta väkevää pyöritystä. Kaprizov hätyyttelee kotijoukkueen toista maalia. Vaakakuppi kääntynyt.

30. min: Leijonilta jatkuvasti hyviä vastahyökkäyksiä ja jatkopainetta. Mutta. Maalia huutaa.

27. min: Suomelta vahvaa painetta Puljujärven ja Aaltosen johdolla. Venäjälle kuitenkin läpiajo, kun Vladimir Tkatshov irtaantuu Leijonien puolustukselta. Valtteri Kemiläinen pääsee kuitenkin hieman häiritsemään.

24. min: Venäjältä vahva erän alku. Muun muassa Leijonien ykkösketju vaikeuksissa.

Kello 16.01: Kiekko jäässä. Toinen erä käyntiin.

--------------------------------------------------------------------------

Kello 15.56: Leijonien leiristä viestiä siitä, että jään kunto on aika heikko. Tähän päälle vielä mainittu pieni kaukalo. Erinlaista!

Kello 15.54: Päivän toisessa EHT-ottelussa Ruotsi kaatoi Tshekin 3-1. Tämä tiesi sitä, että Ruotsi nousi kuuteen pisteeseen. Leijonat on Venäjän EHT-turnauksen ykkönen, mikäli se voittaa Venäjän, varsinaisella peliajalla tai jatkoilla. Venäjän voitolla Ruotsi on ykkönen.

1. erä:

20.00: Summeri soi. Leijonien ykkösylivoima loi vielä loppuhetkille pari hyvää paikkaa. Tappara-hyökkääjä Karjalainen pääsi kokeilemaan Venäjän alivoimanelikon keskeltä. Leijonat hyvä erä, mutta tulos jäi negatiiviseksi. Venäjän 1-0-johtoasemasta toiseen erään.

18.49 JÄÄHY! Leijonat ylivoimalle. Venäjältä Igor Ozhiganov boxiin, syynä poikittainen maila.

18. min: Venäjän hyökkääjältä Nikita Soshnikovilta kostotaklaus Leijonien puolustajaan Ville Pokkaa. Ei jäähyä. Suomen vaihtoaitio äänekkäänä.

15. min: Hieman vaisumpi vaihe menossa. Leijonat yhä aavistuksen verran niskan päällä.

11. min: Eipä sovi unohtaa Venäjän vaarallisuutta. Pari vahvaa riistoa ja pari maukasta tekopaikkaa. Tuohimaa kestää.

9. min: Paine jatkuvasti Venäjän päädyssä. Maalia lukuun ottamatta väkevä alku Suomelta.

7. min: Puljujärvi jatkaa vahvoja otteita. Rakentaa huippupaikan, mutta Nättinen ei pääse viimeistelemään.

4. min: Leijonat vahvasti pelin päällä nopean takaiskun jälkeen.

1.40 MAALI! Venäjä 1-0. Tähtihyökkääjä Vadim Shipatshov ampuu ja Slepyshev ohjaa. Kotijoukkueen ylivoima toimii välittömästi.

1.30 JÄÄHY! Leijonilta vaihtovirhe. Ikonen kärsimään. Suomen valmennusjohto käy kuumana. Jukka Jalonen ja apuvalmentaja Mikko Manner eivät aivan allekirjoita tuomareiden päätöstä.

1. min: Pietarissa stadion ei ole aivan täynnä.

Kello 15.10: Kiekko jäässä. Peli käyntiin!

Kello 15.05: Venäjän kiekkoliiton pomo Vladislav Tretjak iski pöytään avaussanat. Kansallislaulut ja homma käyntiin.

Kello 15.00: Venäjän kokoonpanossa riittää laatua. Kirill Kaprizov ja Mihail Grigorenko kirkkaimpina tähtinä.

Venäjän ketjut:

Kello 14.59: Puitteet, ne ovat näyttävät!

Kello 14.57: Pietarin stadionottelussa on vielä yksi ylimääräinen piirre: NHL-kaukalo. Se muuttaa peliä merkittävästi, kun kaukalossa on monta metriä vähemmän tilaa.

Kello 14.54: Leijonilla riitti runsaasti onnistujia lauantain Ruotsi-pelissä. Hyökkäyksessä Jesse Puljujärvi iski ensimmäisen maalinsa A-maajoukkuetasolla. Puljujärvi on pelannut muutenkin erittäin hyvän turnauksen. Kärppä-hyökkääjä jatkaa kehissä myös tämän päivän ottelussa.

Puljujärvi muodostaa myös sunnuntaina ketjun Julius Nättisen ja Miro Aaltosen kanssa. Kolmikko oli Suomen parhaimmistoa Ruotsi-ottelussa.

Kello 14.50: Leijonien kokoonpanossa Frans Tuohimaa jatkaa siis maalilla. Hyökkäyksessä tapahtuu muutamia muutoksia, kun JYPin Petrus Palmu ja Miska Siikonen ovat sivussa. Heidän tilalleen nousevat Juho Lammikko ja Veli-Matti Savinainen.

35 Frans Tuohimaa (31 Eetu Laurikainen)

Kello 14.45: Tervetuloa Venäjän ja Suomen EHT-ottelun liveseurannan pariin. Kamppailu käynnistyy kello 15.