MTV selvitti: Tällaiset rahat nuuskamyyjä voi kääriä pääkaupunkiseudulla muutamassa päivässä – "Helppoa rahaa eikä kiinnijääminen huoleta"

1:09
Katso video: Tältä näyttää nuuskakauppoja pursuavassa Ruotsin Haaparannassa

Pääkaupunkiseudulla asuva mies kertoo, että nuuskakaupalla voi tienata nopeasti helpot rahat eikä kiinnijäämisen pelkoa juuri ole.

MTV:n haastattelema nuori myyjä kertoo ketjun olevan Suomessa neliportainen: maahantuoja, välittäjä, myyjä, kuluttaja.

– Haen ne kaverilta, jolle tuodaan kymmeniä laatikoita Ruotsista pari kertaa kuukaudessa. Myyn sitten itse 24 tornia sisältävän laatikon torneittain eteenpäin, yleensä 35 euron kappalehintaan ostajalle.

Tupakkalain mukaan nuuskaa saa tuoda laillisesti maahan 1 000 grammaa omaan käyttöön kalenterivuorokauden aikana.

Tienaa 340 euroa muutamassa päivässä

Myyjän mukaan laatikko maksaa ruotsalaisessa nuuskakaupassa vajaat 400 euroa. Laatikon hinta välittäjältä myyjälle on 500 euroa. Kaupustelija kuittaakin laatikon myynnistä lopulta itselleen 840 euroa, eli voittoa tulee 340 euroa.

Kyseinen myyjä kertoo myyvänsä laatikollisen nuuskaa helposti muutamassa päivässä. Hän kertoo jatkaneensa toimintaa monta vuotta ja tienanneensa systeemillä itselleen tuhansia euroja.

Tavara vaihtaa omistajaa huolettomasti julkisella paikalla muovipussissa. Kaupat tehdään joko omassa kaveripiirissä tai Facebook-ryhmissä.

– Ihan varmasti saisin myytyä enemmänkin, jos sitä olisi enemmän tarjolla. Helppoa rahaa eikä kiinnijääminen oikeastaan huoleta.

Vahva pussinuuska ylivoimaisesti kysytyintä

Myyjä kertoo, että ylivoimaisesti kysytyintä nuuskaa Etelä-Suomessa on astetta vahvempi pussinuuskamerkki nimeltään Odens. Kyseinen tuote on myös myyjän mukaan siinä mielessä mieluinen, että siinä on erittäin hyvä "hinta-laatusuhde".

– Se on vahvaa ja halpaa. Kysyttyä kamaa. Yleensä se on ainoa mitä näillä välittäjillä on tarjolla.

MTV:n selvitti, että GN-Tobaccon valmistaman Odens-tornin hinta esimerkiksi Haaparannalla on reilusti alle 20 euroa. Tornin hinta katukaupassa voikin parhaassa tapauksessa yli kaksinkertaistua.

MTV:n haastattelema myyjä kertoo, ettei ole itse henkilökohtaisesti käynyt ikinä Haaparannalla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja