MTV selvitti: Ainakin näistä kaupungeista ennätyskallista iPhonea pitäisi saada huomenna – "Oletus, että loppuu hyvin nopeasti"

Applen uuden iPhone X -mallin myynti alkaa huomenaamuna. Selvitimme, mihin kaupunkeihin puhelinta on ainakin tulossa myyntiin.

Eniten puhelimia saapuu kertarysäyksellä myyntiin Elisan Helsingin Kulma -myymälään, jonne on varattu 100 kappaleen erikoiserä. Muihin Elisan myymälöihin puhelimia ei tule niin sanotusti vapaasti ostettavaksi, vaan puhelimet jaetaan ennakkotilausjärjestyksessä.

Elisan lisäksi uutuuspuhelinta saa muilta operaattoreilta sekä elektroniikan jälleenmyyjiltä. Esimerkiksi Power lupaa iPhone X:n saapuvan jokaiseen Suomen liikkeeseen.

Näistä kaupungeista puhelimia saa

Helsingistä uutuuspuhelimen voi saada itselleen ainakin 1Storesta, Telian Kampin ja Itiksen myymälöistä sekä Powerilta.

1Store myy lisäksi puhelimia Turussa, mutta yritys ei suostu kommentoimaan lainkaan kuinka paljon puhelimia on myyntiin tulossa.

Telia sen sijaan myy uutuuspuhelinta useammalla paikkakunnalla. Helsingin lisäksi puhelimia tulee myyntiin Espoon Isoon Omenaan, Vantaan Jumboon, Tampereen Koskikeskukseen, Raision Myllyyn ja Oulun Limingantulliin. IPhone X 256GB tähtiharmaa -malli ei kuitenkaan tule myymälöihin huomenna.

– Kaikista noista liikkeistä pitäisi saada huomenna puhelimia. Oletus on kuitenkin se, että ensimmäiset erät loppuvat hyvin nopeasti, koska puhelimella on ollut kova suosio, Telian liiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Dna Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko puolestaan kertoo, että iPhone X -puhelinta on tulossa myyntiin Raision Myllyyn ja Vantaan Jumboon. Aavikko arvioi, että puhelimia tulee myyntiin noin 50 kappaletta per myymälä.

Powerilta luvataan, että uusia iPhoneja saapuu myyntiin kaikkiin Suomen liikkeisiin. Tarkkoja myyntiin tulevien laitteiden lukumääriä Power ei kuitenkaan voi kertoa, sillä osa puhelimista on varattu ennakkotilauksen tehneille asiakkaille.

– Tämän hetken ennakkomyynnin suosion perusteella on uskomus, että tavarasta tulee olemaan pulaa koko loppuvuoden, Jari Teräväinen Powerilta arvioi.

– Ennakkomyynti yllätti meidät positiivisesti. On puhuttu paljon, onko iPhone X:ä liian kallis, mutta tuntuu siltä, että kansa osaa itse tehdä ratkaisun, onko puhelin liian kallis vai ei, ja nyt näyttää siltä, että se on jopa liian edullinen.

Kaikki liikkeet eivät paljasta lukuja tai määriä

Applen tuotteisiin erikoistunut Tector ei kommentoi lainkaan, mihin liikkeisiin ja kuinka paljon heille tulee uutuuspuhelimia myytäväksi.

– Vähän niitä tulee ilmeisesti. En sen enempää ota kantaa tuohon, Tectorin toimitusjohtaja Jouni Torniainen kertoo.

Verkkokauppa.com ei myöskään suostu paljastamaan myyntiin tulevien iPhone X -puhelimien lukumääriä tai myyntipaikkoja.

– Ei valitettavasti ole julkista tietoa, Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä kertoi MTV:lle sähköpostitse.

IPhone X:stä tulee myyntiin kaksi versioita, joista halvempi 64 gigatavun malli maksaa 1 179 euroa ja kalliimpi 256 gigatavun malli 1 349 euroa.

Selvitystä varten tiedot kerättiin suurimmilta Suomessa toimivilta elektroniikkaketjuilta.

***

0:44

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja