MTV:n Uutisextra: Isot kokaiinitakavarikot mietityttävät – Tullissa pohditaan onko Suomesta tullut huumesalakuljetuksen läpikulkumaa

10:29
Uutisextran vieraana Tullin johtaja Sami Rakshit

Tullin arvion mukaan Suomesta on voinut tulla hyvinkin läpikulkumaa erityisesti kokaiinin salakuljetuksessa. – Suomi on leimallisesti hyvämaineinen maa, mutta sitä myös väärinkäytetään, johtaja Sami Rakshit Tullista kertoo illan Uutisextrassa.

Uutisextra tulee lauantaina MTV3-kanavalla Seitsemän uutisten jälkeen, mutta haastattelun voi katsoa jo nyt oheiselta videolta.

Viime vuosina poliisi ja tulli ovat takavarikoineet tyypillisesti kokaiinia muutamia kiloja, mutta tänä vuonna määrät ovat nousseet kymmeniin kiloihin. Vaikka kokaiinin käyttö on sinänsä lisääntynyt, niin tullissa on pohdittu onko Suomesta tullut huumekaupan kauttakulkumaa.

Tullin Rakshitin mukaan Suomesta lähtevät lennon koetaan vastaanottajamaissa turvallisina päinvastoin kuin esimerkiksi lennot Etelä-Amerikasta.

Tullin mukaan Suomea saatetaan hyvinkin käyttää läpikulkumaana, kun Eurooppaan tai Venäjälle salakuljetetaan kokaiinia.

– Se on mahdollinen skenaario, Rakshit sanoo. Hän arvioi, että salakuljettajille voi myös sattua vahinkoja. Huume-erä on lastattu vahingossa väärään laivaan, eikä sitä ole saatu matkalla pois.

– Vaihtoehtoja on. Kun puhutaan valtavista määristä kokaiinia, niin se herättää kysymyksen siitä missä oikeat markkinat ovat.

Suomessa kokaiinin yleistymiseen on Rakshitin mukaan vaikuttanut muun muassa aineen alentunut hinta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja