Mainos

MTV:n lätkälähetyksissä kumma vika: Miksi televisiot mykistyvät erätauoilla?

Erikoinen ongelma vaivaa MTV:n kanavaa jääkiekon MM-kisojen erätauoilla. Jotkut televisiot eri puolilla maata ovat tänään pysyneet mykkinä Ruotsi-Latvia ja Suomi-Norja MM-ottelun erätauoilla lähetettävien ohjelmien aikana.

Esimerkiksi seitsemän uutiset ja sää televisiossa nähtiin, mutta ei kuultu ainakaan useissa kotitalouksissa Kirkkonummella ja Porvoossa. 

Vika ilmeni illalla ja se on ilmeisesti kielikysymys.

– Katsojasoittoja alkoi tulla erityisesti Kirkkonummelta ja Porvoosta ja muualta ruotsinkielisiltä alueilta. Siitä tuli päähäni ajatus, että tämä saattaisi koskea MM-kisojen kaksikielistä lähetystapaa, sanoo lähetyksenvalvoja Heikki Sonninen.

Lähetyksenvalvoja Sonnisen mukaan vian aiheuttaja saattaa löytyä MTV:n jääkiekkoa varten pystyttämästä äänijärjestelmästä. 

Suomenkielinen selostus ajetaan yhden kanavan ääniraidalla ja ruotsinkielinen selostus toisen kanavan ääniraidalla. MTV:n kaksikielitekniikka ei aja ääniraidoille 3 ja 4 mitään silloin, kun jääkiekkoa ei esitetä. Tästä johtuen niillä katsojilla, joilla on TV:ssä valittu ensisijaiseksi kieleksi Ruotsi ei kuulu ääntä ollenkaan.

– Nyt vaikuttaa siltä, että ääni saattaa jäädä kokonaan pois niiltä, joilla ruotsin kieli on automaattiasetuksena. Koska uutisia ei simultaanitulkata ruotsiksi, ääni jää kuulumatta.

MTV:n tekniikka selvittää parhaillaan, mistä on kysymys, ja voidaanko ääniraidat saada toimimaan kaikissa kodeissa ilman, että ruotsinkielisissä kodeissa täytyy erätauon ajaksi valita oletuskieleksi suomi. 

– Tällä hetkellä emme tiedä, onko se vika vai ominaisuus, ettei suomi tule molemmilla ääniraidoilla silloin, kun ruotsinkieleistä selostusta ei ole saatavilla.  

Huoltomiesten tähänastisten selvitysten mukaan kyseesä ei ehkä ole vika, vaan avain löytyy katsojien kotiasetuksista. 

– Onhan se hirveä harmi, jos niin on, Sonninen toteaa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.