Mainos

MTV:n kysely: Suomalaiset pitävät Pariisia vaarallisimpana, Prahaa turvallisimpana

Pariisi, Lontoo ja Bryssel ovat suomalaisten mielestä tällä hetkellä turvallisuustilanteeltaan vaarallisimmat eurooppalaiskaupungit, selviää MTV Uutisten kyselystä.

Kyselyssä tiedusteltiin, kuinka suomalaiset arvioivat Euroopan ja sen lähialueiden turvallisuustilanteen.

Ei ole yllättävää, että viime viikonloppuna terrori-iskun kohteeksi joutunut Pariisi koetaan kaikista pelottavimmaksi paikaksi. Yhteensä 57 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi, että siellä terrori-iskun riski on korkea.

Lontoon riskin arvioi korkeaksi 48 prosenttia, Brysselin 47 prosenttia. Molenbeekin kaupunginosa Brysselissä on paljastunut monen jihadistin tukikohdaksi, lisäksi Brysselissä ilmoitettiin eilen välittömästä vakavan vaaran uhasta.

Metropolien turvallisuustilanne

Suomalaiset kokevat myös Istanbulin, Berliinin ja Moskovan turvallisuustilanteen osalta pelottaviksi paikoiksi. Istanbulissa terrori-iskujen riski on korkea 38 prosentin mielestä, Berliinissä ja Moskovassa hieman yli 30 prosentin mielestä.

Turvallisimmiksi kaupungeiksi kyselyssä nimetään Praha, Budapest, Dublin, Wien ja Oslo. Kuitenkin vähintään kolmasosa kyselyyn vastanneista arvioi, että näissäkin kaupungeissa riskit turvallisuustilanteessa ovat viime aikojen tapahtumien takia kohonneet.

Kyselyn toteutti MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy verkkopaneelissa 16.11. – 20.11. välisenä aikana. Siihen vastasi yli 1 300 suomalaista. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä.

Otsikkoa korjattu klo 21.58.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.