MTV:n kysely: Haavistolle erinomaiset arviot vihreiltä al-Hol-moitteista huolimatta – keskustalaiset haluavat Vanhasen jatkavan valtiovarainministerinä

Haavistolle ja Vanhaselle hyvät arviot MTV Uutisten kyselyssä 2:13
Video: Haavistolle ja Vanhaselle hyvät arviot MTV Uutisten kyselyssä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) saa MTV Uutisten kyselyssä omiltaan erittäin hyvät arviot, vaikka hän sai perustuslakivaliokunnalta moitteet liittyen virkamiehen kohteluun al-Holin suomalaisten kotiuttamisratkaisujen yhteydessä.

Kyselyssä vihreiden piirihallitusten jäsenille 67 prosenttia vastaajista katsoo Haaviston onnistuneen erittäin hyvin tehtävässään ulkoministerinä.

Perustuslakivaliokunta totesi 9.12. antamassaan mietinnössä, että Haavisto toimi lainvastaisesti pyrkiessään siirtämään ulkoministeriön konsulipäällikön toisiin tehtäviin, mutta ministerisyytteen nostamiselle ei ollut edellytyksiä.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) saa sen sijaan suhteellisen heikot arviot. Kyselyssä joka neljäs vastaaja katsoo Mikkosen onnistuneen vain tyydyttävästi, mikä on omille piiripäättäjille tehdyissä kyselyissä vaisu tulos.

Omat haluavat Vanhasen jatkavan kauden loppuun

Kyselyssä keskustan piirihallitusten jäsenille Matti Vanhasen katsoo onnistuneen valtiovarainministerinä erittäin hyvin 76 prosenttia vastaajista.

90 prosenttia vastanneista keskustan piiripäättäjistä on myös sitä mieltä, että Vanhasen pitäisi jatkaa valtiovarainministerinä vaalikauden loppuun.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko saattaa ottaa valtiovarainministerin salkun jossain vaiheessa itselleen, mutta asiasta ei ole vielä tietoa.

Sanna Marinin (sd.) arvostus pääministerinä on omien keskuudessa hurjissa lukemissa. MTV Uutisten kyselyssä Marinin katsoi onnistuneen pääministerinä erittäin hyvin peräti 94 prosenttia vastaajista. Vasemmistoliiton Li Andersson on vastaavissa lukemissa, sillä 93 prosenttia vastanneista katsoo hänen onnistuneen opetusministerinä erittäin hyvin.

MTV Uutisten kyselyn piirihallitusten jäsenille toteutti Corefiner Oy 9.-22.12. Vastausprosentti vaihteli 48:n ja 67:n välillä.

Lue myös:

    Uusimmat