Mainos

Moskovan poliisi tutkimaan "Metromatka ilman housuja" -tempausta

Moskovan poliisi tutkii parhaillaan "No Pants Subway Ride" eli "Metromatka ilman housuja" -tempausta. Kyseessä on sunnuntaina tehty maailmanlaajuinen tempaus, jossa suuri joukko ihmisiä matkusti metrossa vyötäröstä ylöspäin talvitamineissa mutta jalassaan pelkät bokserit tai pikkuhousut.

Mitään sen kummempaa viestiä hankkeeseen ei liittynyt, kyseessä oli yksinkertaisesti maailmanlaajuinen hassuttelu.

Moskovan talvisää ei juuri suosi housuttomuutta - lämpömittari näytti sunnuntaina -13 astetta ja ilmassa oli lumipyryä. Moskovan poliisia pöksyttömät matkustajat eivät kuitenkaan naurattaneet. Useita osallistujia pidätettiin, ja heitä uhkaa nyt 20 000 ruplan eli parinsadan euron sakko tai 15 päivää vankeutta.

– Moskovan poliisi on käynnistänyt tutkimuksen tempauksen järjestäjästä, Moskovan poliisin tiedottaja kertoi RIA Novosti -uutistoimistolle.

– Asiasta tehdään pian ratkaisu, täyttääkö toiminta rikkomuksen tunnusmerkit.

Julkisrauhan häirintärikosta ei kuitenkaan epäillä.

Moskovan metro puolestaan on julkaissut tiedotteen, jossa kehotetaan matkustajia "kohtelemaan toisiaan kunnioituksella ja noudattamaan yleisesti hyväksyttyjä käyttäytymissääntöjä julkisella paikalla".

Kommunistit: Häpeämätöntä ja moraalitonta

Metromatka ilman housuja on keksitty New Yorkissa viitisentoista vuotta sitten. Sieltä se on levinnyt mm. Lontooseen ja Bangkokiin asti. Moskovalaiset innostuivat nyt mukaan ensimmäistä kertaa.

Myös Venäjän kommunistipuolue on pahastunut. Puolue julisti maanantaina että "Metromatka ilman housuja" on "häpeämätön ja moraaliton" ja vaati osallistujia rikossyytteeseen huliganismista julkisella paikalla.

Moskovan kaupunki on tunnettu tiukasta suhtautumisestaan erilaisiin nuorisotempauksiin ja vähemmistökulttuureihin, vaikka kyseessä olisi täysin epäpoliittinen toiminta. Vuonna 2011 Moskovan poliisi pidätti naamiaisasuissa esiintyneen "zombiparaatin" osallistujat.

Myös seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueet ovat vuodesta toiseen loppuneet lyhyeen kun poliisi on hajottanut kulkueen. Viimeksi viime toukokuussa Pride-kulkue hajotettiin ja 14 ihmistä pidätettiin epäiltynä luvattomasta mielenosoituksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.