Mainos

Moskovan isku ei muuta Hki-Vantaan arkea

Eilinen terrori-isku Moskovan kansainväliselle Domodedovon-lentokentälle ei muuta Helsinki-Vantaan lentokentän käytäntöä, jossa lähtö- ja tuloaulaan pääsee kuka tahansa ilman turvatarkastuksia.

- Me seuraamme tilannetta. Ainakaan toistaiseksi Suojelupoliisi tai Trafi ei tiedottanut mitään sellaista, minkä perusteella meidän pitäisi poiketa siitä turvallisuuden perustasosta, joka EU:n vaatimusten mukainen. Suomessa terrorismin torjunta kuuluu Supolle, Finnavian turvapäällikkö Tuomo Kivikari sanoo.

Kivikarin mukaan myöskään muiden eurooppalaisten lentokenttien suunnalta ei ole kyselty tai keskusteltu turvatoimien kiristämisestä.

Maailmalla yleisön liikkumista lentoasemilla rajoitetaan jo. Esimerkiksi Dubain kansainvälisellä lentokentällä ei ole yleisölle vapaata lähtö- tai tuloaulaa, vaan matkailija joutuu heti ulko-ovelta ensimmäiseen turvatarkastukseen ja vasta tämän jälkeen lähtöselvitykseen.

Kivikari ei ole Moskovan tämänhetkisten tietojen perusteella kovin halukas keskustelemaan Helsinki-Vantaan lähtö- ja tuloaulan sulkemisesta muilta kuin matkustajilta.

- Ei avoin yhteiskunta voi mitenkään tällaiseen ryhtyä ilman että siitä tulee vakavia häiriöitä yleensä elinkeinoelämälle ja ihmisten elämälle. Siinä pitää olla selkeät indiisiot (aihetodisteet), jotka Supo kertoo. Lehtitietojen mukaan Venäjän turvallisuuspoliisi oli ollut tietoinen, että jotain on vireillä, mutta ei tiennyt, minne se jokin kohdistuu. Sehän voi kohdistua vaikka rautatieasemalle eikä pääsyä kaikkialle voi ryhtyä rajoittamaan, Finnavian turvapäällikkö Tuomo Kivikari sanoo.

Finnair ei lennä Moskovassa Domodedovon-lentokentälle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.