Moottoriturpa-Mertarannan toinen puoli: Olen erakko

Selostaja Antero Mertaranta erottaa työn ja vapaa-ajan visusti toisistaan.

Koko kansan rakastama Selostaja Antero Mertaranta keskittyy työhönsä täysillä, mutta kun selostustilanne on ohi, lähtee hän paikalta ja nauttii omasta ajasta ilman viitteitä työelämään.

– Vapaa-aika on vapaa-aikaa enkä herra paratkoon silloin selosta tai puhu kotona itsekseni. Muthan olisi viety hoitoon jo ajat sitten, jos näin olisi. Vapaa-aika ei mitenkään liity minulla selostamiseen, Mertaranta kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Sanavalmiista Mertarannasta kuvitellaankin helposti, että selostuskopissa moottoriturpana tunnettu mies on myös vapaa-ajallaan varsinainen huulenheittäjä. Asiat ovat kuitenkin toisin.

– Herra paratkoon jos lähipiiriltä kysyy, niin olen tunnetusti erakko. Eiväthän kirvesmiehetkään tee duunia vapaa-ajallaan ja koomikkotuttunikin ovat oikeasti tylsiä, joten se on täysin väärä kuvitelma. Samoin kuvitellaan, että koska puhun työssäni niin paljon, niin en osaisi kuunnella. Eivät kaikki asiat ole aina sitä, miltä näyttää.

Millainen Mertaranta sitten todellisuudessa oikein on?

– Olen erakko, välillä hyvällä tuulella, välillä huonolla. Väitetään myös, että olen aika härkäpäinen. Olen sellainen oman tien kulkija, en mikään hännystelijä. Kuitenkin sopeutuvainen ja yhteistyökykyinen, Antero kuvailee.

Mertarannan erakkoluonteesta kertoo myös se, ettei selostajaa juuri nähdä ensi-illoissa tai muissa merkittäviä henkilöitä kuhisevissa tilaisuuksissa.

– En minä hakeudu vapaa-ajalla ihmisten pariin tai pällistele pippaloissa. Kun katsoo juttuja joistain ensi-illoista, niin pitäähän se todeta, että niissä on aina samat naamat. On joillakin vaan hel**tisti aikaa käydä vaikka elokuvissa, Mertaranta lataa.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2012 järjestetään 4.-20. toukokuuta Suomessa ja Ruotsissa. Antero Mertaranta selostaa MM-kisojen aikana CANAL+:lla 21 ottelua, joihin kuuluvat Leijona-miehistön ottelut sekä kaikki muut tärkeät pelit. Vapaasti katsottavien kanavien puolella, MTV3:lla ja AVA:lla, Mertarantaa kuullaan kahden ottelun verran.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat