Mainos

Moottoripyörien myynti rajussa kasvussa

Moottoripyörien myynti on tammi-kesäkuussa vilkastunut rajusti. Maahantuojien tilasto osoittaa alkuvuoden aikana myydyn 2 987 moottoripyörää, mikä on peräti 62,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla. Käytettyjä pyöriä on myynnin vilkastumisen vuoksi hyvin vaikea löytää ja niidenkin hinnat ovat nousseet korkealle. Viime vuodesta hintoihin on tullut noin 30 prosenttia lisää.

Kauppiaiden arvion mukaan myynti on vilkastunut yleisen taloudellisen hyvinvoinnin myötä ja helpottunut lainansaanti nopeuttaa ostopäätöstä. Lainalla rahoitettava osuus on samalla pienentynyt. Kauppaa ei kuitenkaan tehdä harkitsemattomasti, sillä suurin ostajaryhmä ovat keski-ikäiset 40-50 -vuotiaat miehet, jotka ovat pohtineet hankintaansa hyvinkin tarkasti.

Eniten myytyjen pyörien kärkisijat kuuluvat japanilaisille merkeille. Honda, Yamaha, Suzuki ja Kawasaki nappaavat markkinoista lähes kolme neljännestä. Japanilaisen moottoripyörän keskihinta vaihtelee 50 000-60 000 markan välillä.

Elämäntapapyöräilijät

-Meillä moottoripyörien ostajat eivät paljoa pyörästään hevosvoimia kysele vaan heillä on tulevasta hankinnastaan selkeä käsitys. Harley Davidson-moottoripyörän ostajat hakevat enemmänkin tiettyä elämäntapaa ja tyyliä, he eivät ole mitään haihattelijoita, pohtii helsinkiläisen HD-Centerin yrittäjä Sakke Järvenpää.

Moottoripyöräjengi Helvetin Enkeleiden hyvin tunnetuksi tekemä moottoripyörämerkki on kalliimpi kuin osin samannäköiset japanilaiset.
-Uusien pyöriemme hinnat vaihtelevat 80 000-200 000 markan välillä, Järvenpää kertoo. Harley Davidson on ns. custom-mallinen pyörä.
Katettujen sekä puolikatettujen ja custom-mallisten pyörien myynti jakautuu melko tasan. Katetut pyörät ovat urheilullisempia, virtaviivaisempia ja nopeampia kuin kuin perinteisemmän malliset custom-pyörät.

Kilpailulisenssit lisääntyvät

Pienellä viiveellä uusien moottoripyöräharrastajien määrä näkyy myös Suomen Moottoriliiton tilastoissa. Liiton jäseninä ovat paikallisesti toimivat moottorikerhot ja niiden puitteissa kaikki yli 10-vuotiaat voivat lähteä mukaan moottoripyöräurheiluun ja -harrastukseen. 10-vuotiaille järjestetään mini-trial -taitokisoja helpoilla maastoradoilla ja 12-vuotiaasta lähtien voi tutustua mini-motocrossiin.

-Kesäkuun loppuun mennessä uusia kilpailulisenssejä lunastettiin 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Meidän lajivalikoimaan kuuluvat mm. racing, enduro, trial, speedway, motocross jne, kertoo liiton sihteeri Anneli Mäenpää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.