Monzan aika-ajon sensaatiosta tulee F1-historian nuorin eturivin lähtijä

Kanadalaisesta Lance Strollista tulee Monzassa kaikkien aikojen nuorin F1-kisaan eturivistä lähtenyt kuljettaja.

MAINOS

Italian F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Italian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Stroll ajoi Monzan haastavissa oloissa ajetussa aika-ajossa loistavasti ja oli neljänneksi nopein. Hänen edelleen ehtineet Max Verstappen ja Daniel Ricciardo ovat saaneet lähtöruuturangaistuksia moottoriosien vaihtamisen vuoksi, joten Stroll nousee Lewis Hamiltonin rinnalle eturiviin.

Stroll ottaa ennätyksen juuri Verstappenilta ja ohittaa hollantilaisen vain 23 päivän erolla.

– Tuntuu hyvältä. Bakun palkintosija oli hieno juttu ja täällä starttaaminen eturivistä on mahtavaa. Jatketaan tätä, Stroll sanoi ja viittasi uransa ensimmäiseen palkintosijaan.


Williamsilla on ollut kesän aikana todella vaikeaa päästä edes aika-ajon toiseen osioon, mutta nyt rysähti kunnolla.

– Tuntuu mahtavalta. Sain vain koko homman kasaan. Olin koko aika-ajon ajan kilpailukykyinen ja minulla oli hyvä tuntuma siitä, missä on paras pito jarrutuksiin ja nopeisiin mutkiin. Kolmannessa osiossa kaikki meni nappiin ja se toimi.

– Meidän autolla on ollut helppo tehdä virheitä, koska olemme tavallaan ylipusertaneet sitä. Tänään kaikki oli kontrollissa ja nousimme suoraan takaa eteen, Stroll myhäili.

Monzan aika-ajo painuu historiaan ennen kaikkea Hamiltonin ennätyksestä. Hän ajoi uransa 69. paalupaikan ja on nyt F1-historian menestynein aika-ajokuljettaja. Hän saavutti Michael Schumacherin paaluennätyksen viikko sitten Spassa ja meni nyt ohi.

Lue myös:

    Uusimmat