Mainos

Montenegron johtaja vaatii suurempaa autonomiaa

Montenegron uudistusmielinen presidentti Milo Djukanovic vaati tänään suurempaa itsemääräämisoikeutta tasavallalleen. Djukanovic sanoi televisiohaastattelussa, että Jugoslavian liittovaltion perustuslaki olisi uudistettava siten, ettei presidentti Slobodan Milosevic pääse "orjuuttamaan" Montenegroa.

Montenegro ja Serbia muodostavat yhdessä Jugoslavian liittotasavallan. Montenegrossa on 640 000 asukasta ja Serbiassa 10 miljoonaa. Tasavalloilla on yhteinen perustuslaki. Jännitteet Milosevicin ja Montenegron uudistusmielisen johdon välillä ovat kasvaneet sen jälkeen kun Nato aloitti Jugoslavian ilmapommitukset Kosovon takia 24. maaliskuuta.

Djukanovic sanoi, ettei Montenegro saa olla riippuvainen Milosevicista eikä tämän mahdollisesta seuraajasta. Tasavallan kärsivällisyys alkaa olla lopussa, hän sanoi. Jugoslavian armeijaa olisi Djukanovicin mukaan uudistettava muuttamalla se palkka-armeijaksi. Nyt armeijaa on käytetty väärin tekemällä siitä Belgradin diktatuurin työkalu, jolla orjuutetaan Montenegroa, Djukanovic sanoi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.