Syömällä salaattia päivittäin, saat melkoisen määrän terveyshyötyjä. Lautasen täyttäminen kasviksia, hedelmiä ja palkokasveilla edistää terveyttä ja auttaa laihduttajaa.
Keventäjän on kuitenkin syytä huomioida, että salaateissa – ja varsinkin kastikkeissa – on eroja. Jos joulukilot painavat, kannattaa tutkia tarkkaan, mitä kaupan tai ravintolan salaattiannos sisältää.
Kuitua ja ravintoaineita
Salaatista saa kuituja. Syömällä runsaskuituista ruokaa voi alentaa kolesterolitasoja ja ehkäistä ummetusta. Kuituja syömällä olo tuntuu täydemmältä pienemmänkin annoksen jälkeen.
Syömällä reilusti salaattia, saat täyteen ravitsemussuositusten mukaisen kasvisannoksen, noin puoli kiloa päivässä. Säännöllisellä vihreän salaatin syönnillä veren antioksidanttitasot (C- ja E-vitamiinien, foolihapon, lykopeenin, alfa- ja beetakaroteenin) kasvavat.
Useiden vuosien ajan tutkijat ovat todenneet hedelmien ja kasvisten runsaan syönnin alentavan monien sairauksien, etenkin syövän, riskiä.


