Mainos

Monta hyvää syytä syödä salaattia – varo kaloripommeja

Syömällä salaattia päivittäin, saat melkoisen määrän terveyshyötyjä. Lautasen täyttäminen kasviksia, hedelmiä ja palkokasveilla edistää terveyttä ja auttaa laihduttajaa.

Keventäjän on kuitenkin syytä huomioida, että salaateissa – ja varsinkin kastikkeissa – on eroja. Jos joulukilot painavat, kannattaa tutkia tarkkaan, mitä kaupan tai ravintolan salaattiannos sisältää.

Kuitua ja ravintoaineita

Salaatista saa kuituja. Syömällä runsaskuituista ruokaa voi alentaa kolesterolitasoja ja ehkäistä ummetusta. Kuituja syömällä olo tuntuu täydemmältä pienemmänkin annoksen jälkeen.

Syömällä reilusti salaattia, saat täyteen ravitsemussuositusten mukaisen kasvisannoksen, noin puoli kiloa päivässä. Säännöllisellä vihreän salaatin syönnillä veren antioksidanttitasot (C- ja E-vitamiinien, foolihapon, lykopeenin, alfa- ja beetakaroteenin) kasvavat.

Useiden vuosien ajan tutkijat ovat todenneet hedelmien ja kasvisten runsaan syönnin alentavan monien sairauksien, etenkin syövän, riskiä.

Keventäjän lautanen vihertää

Monipuolinen salaatti on kevyt ja terveellinen lounas tai aterian lisuke.

Jos haaveilee painonpudotuksesta, kannattaa aloittaa ateria vihreällä salaatilla. Tutkimukset ovat osoittaneet, että syömällä aluksi vähäkalorista ruokaa, kuten salaattia, kylläisyyden tunne lisääntyy, jolloin koko aterian kalorimäärä vähenee.

Salaatteja syömällä saat hyviä rasvoja. Italialaiset tutkijat uskovat, että lisäämällä salaattiin lurauksen oliiviöljyä saa muutaman elinvuoden lisää!

Näin vältät kaloripommit

Salaatin keveys ei ole itsestään selvää. Jos joulukilot painavat, kannattaa tutkia tarkkaan mitä kaupan tai ravintolan salaattiannos sisältää.

Majoneesipohjaiset kastikkeet ja rasvaiset lisukkeet nostavat salaattien kalorimäärää yllättävän paljon.

Keventäjän on syytä välttää myös salaatteja, jotka sisältävät rasvaisia lisukkeita kuten oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, pähkinöitä tai juustoa.

Painonhallintaa netissä:www.keventajat.fi

Teksti: MTV3

Kuvat: MTV3 ja SXC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.