Moninkertainen Suomen mestari lopettaa uransa 29-vuotiaana

Kiekonheittäjä Salla Sipponen otti tunteet herkistäneen voiton Vaasan Kalevan kisoissa. Sipponen sipaisi sunnuntaina kiekon kauden parhaaseen tulokseensa 58,49, jolla heltisi uran kahdeksas mestaruus.

Kilpailun jälkeen Sipponen kertoi ääni väristen, ettei mestaruuksia tule enempää.

– Oli aika kova lataus, kun nämä ovat minulle viimeiset Kalevan kisat, Sipponen paljasti.

Lopetuspäätöksen taustalla ovat kesän 2022 jälkeen alkaneet vaikeudet. Hän heitti kaksi vuotta sitten kesäkuussa ennätyksensä 60,58 ja edusti Suomea Eugenen MM-kisoissa, mutta kehitys katkesi selkävaivoihin.

– Minulle uran lopetus oli selvää jo, kun lähdin tähän kauteen. Selkähommat ovat rajoittaneet harjoittelua, enkä pysty enää loukkaantumisten takia kehittymään, Sipponen jatkoi ja joutui jo pyyhkimään kyyneleitä silmistään.

Haikeutta lisää se, että arvokisaura päättyi Rooman EM-kisoissa kesäkuun alkupuolella.

– Haluaisin olla Pariisin olympialaisissa, mutta näillä tuloksilla ei vaan pysty, Sipponen harmitteli.

Jäähyväiset Olympiastadionilla

Uransa urheilulliseksi kohokohdaksi Sipponen mainitsi 60 metrin ylityksen, mutta sen edelle hän arvotti urheilu-uran kylkiäisenä saadut kokemukset.

– Kaikki ihmiset, jotka olen tavannut. Olen myös kiitollinen valmentaja Anssi Mäkiselle ja kaikille valmentajilleni, joita minulla on ollut, Sipponen listasi itselleen arvokkaimpia asioita.

Sipponen kohensi Kalevan kisojen voittoheitolla yli kaksi metriä kauden parastaan. Juuri enempää hän ei uskalla tältä kaudelta enää luvata.

– Tämä oli minulle nyt ultimaattinen maksimi, Sipponen arvioi.

Sipposen ura jatkuu kauden loppuun. Päällimmäisenä hänen ajatuksissaan on Ruotsi-ottelu, joka järjestetään Sipposen jäähyväisten kannalta sopivasti Helsingin Olympiastadionilla 30.–31. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat