Mainos

Moni lainanhakija haluaa salata asian puolisolta: ”Syitä on erilaisia”

Usean lainan niputtaminen yhdeksi voi olla monelle keino pienentää kuukausittaisia lainakuluja. Vaikka lainojen kilpailuttaminen on tehty verkossa helpoksi, on kuitenkin muutamia yleisimpiä kysymyksiä, joita useimmat pohtivat. Yksi niistä on: saako puolisoni tietää?

Lainoja kilpailuttavan Lendon tuotepäällikkö Mikael Leppänen tietää minkälaiset asiat lainapalvelun käyttöä suunnittelevia askarruttavat. 

Näin Lendo.fi toimii

• Toimii samalla periaatteella kuin lentoja ja hotelleja vertailevat nettisivustot – Lendo vertailee luotonmyöntäjien ja pankkien tarjoamia lainoja puolestasi.

• Lainahakemuksen jättäminen on asiakkaalle maksutonta eikä sido mihinkään.

• Palvelun käyttö on turvallista ja helppoa.

• Lendo kilpailuttaa ja vertailee vähintään 25 pankkia asiakkaan puolesta, aina 60 000 euroon saakka.

• Lainaa voivat hakea täysi-ikäiset työssäkäyvät henkilöt.

– On tärkeää olla luotettava ja aina asiakkaan puolella. Olennaista on myös luoda sellainen ilmapiiri, että asiakas voi kysyä meiltä ihan mitä tahansa – tyhmiä kysymyksiä ei ole, Leppänen sanoo.

– Asiakaspalveluun on tullut muun muassa kyselyjä koroista ja asiakas on ihmetellyt, että tarkoittaako korko sitä, että hän joutuu tosiaan maksamaan lainasta takaisin enemmän kuin mitä hän on rahaa lainannut. Vastasin, että kyllä, sitä se korkoprosentti tarkoittaa, Leppänen kertoo yhdestä hänet yllättäneestä kysymyksestä.

Yksi asia mikä asiakkaita askarruttaa, on Lendolle jätettävän hakemuslomakkeen monet kysymykset. Hakijan taloustilanteen lisäksi kysytään myös puolison tuloja, mikä on yksi eniten kysymyksiä herättävistä asioista.

– Asiakkaalla voi olla eri syitä siihen miksi hän ei välttämättä halua puolison tietävän lainasta. Hän on ehkä ollut aiemmin elämässään tilanteessa, jossa on joutunut ottamaan useampia kalliita lainoja, ja haluaisi yhdistää ne yhdeksi lainaksi. Hakija saattaa kuitenkin empiä, jos asia on sellainen ettei hän halua puolison tietävän.

Tähän tilanteeseen Leppäsellä on selvä vastaus.

– Rauhoittelen asiakasta, että asiakkaan yksityisyys säilyy kaikissa tapauksissa. Ensinnäkin henkilön tietoja ei anneta muille kuin pankeille eli tieto lainan hakemisesta tai lainasta itsestään ei mene kenellekään muulle. Lisäksi kerromme, että hakijalle on vain plussaa siitä, että taloudessa on kahden henkilön tulot, koska pankki katsoo koko talouden nettotuloja.

Lendo.fi:n taustaa

• Osa Schibsted-konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin mediakonserni.

• Välittää vakuudettomia kulutusluottoja yksityishenkilöille sekä yritysluottoja yrittäjille ja yrityksille.

• Toiminut Suomessa vuodesta 2014, konttori Helsingissä.

• Suomessa Schibstedillä on Lendon lisäksi kolme muuta palvelua: Tori.fi, Hintaopas.fi sekä Letsdeal.fi.

– Jotkut myös kysyvät myös mikseivät saa lainaa, vaikka mainoksessa luvataan niin. Tähän vastaus on, että lainan myöntäminen riippuu pankeista, joita kilpailutamme. Pankit arvioivat lainan myöntämisen asiakkaalle omien kriteeriensä mukaisesti, emmekä pysty vaikuttamaan itse alustaviin lainatarjouksiin, joita asiakas saa, Leppänen kertoo.

Leppänen sanoo, että asiaosaamisen lisäksi hyvä asiakaspalvelija ymmärtää asiakkaiden eri tilanteita.

– Meille Lendossa on itsestäänselvää mikä korko on, mutta jos asiakas on vaikkapa parikymppinen nuori hakemassa ensimmäistä lainaansa, on selvä, ettei hän voikaan tietää kaikesta. Asiakaspalvelun tehtävä on rohkaista asiakkaita kysymään kaikesta mikä heitä mietityttää. Olemme onnistuneet, jos asiakkaalle jää lopulta sellainen olo, että asia on loud and clear eli aivan selvä, tiivistää Leppänen.

Toisinaan asiakkaille myös kerrotaan, ettei heidän kannata kilpailuttaa lainaansa.

– Opintolaina on yksi esimerkki tästä. Niissä on sen verran edulliset ehdot joka tapauksessa, että niitä ei kannata lähteä kilpailuttamaan. Tämän myös kerromme asiakkaalle.

Leppänen kertoo, että Lendon asiakaspalveluun voi olla yhteydessä sekä sähköisesti että puhelimella.

– Esimerkiksi chatissä ja puhelimessa asiakaspalvelu on paikalla maanantaista perjantaihin kello 9-17. Meille voi kuitenkin jättää viikonloppunakin yhteydenottopyynnön, ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

– Meillä on täällä todella hyvä tiimi, joka auttaa enemmän kuin mielellään kaikissa mahdollisissa asioissa, Leppänen sanoo.

Lue lisää: Lendo.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja