Mainos

"Monet ovat kuunnelleet hänen ääntään, joka on nyt vaiennut"

Ruotsin radion kirjeenvaihtaja Nils Hornerin kuolema järkyttää Ruotsissa. Horner surmattiin Afganistanissa varhain aamulla.

Nils Horner 

Työskenteli Ruotsin radion kirjeenvaihtajana Aasiassa ja Lähi-Idässä vuosien ajan. 

Raportoi muun muassa Afganistanista vuonna 2001, kun Taliban-hallinto kaatui. Vuonna 2003 Horner oli paikalla, kun yhdysvaltaisjoukot saapuivat Bagdadiin, ja vuonna 2004 hän seurasi Thaimaan tsunamikatastrofia.

Horner oli kuollessaan 51-vuotias. 

– Nils oli ehdottomasti paras ja kokenein kirjeenvaihtajamme. Se, mitä hänelle tapahtui tänään, oli kauheaa. Yritämme saada nyt mahdollisimman paljon yksityiskohtia tapahtuneesta, Ruotsin radion toimitusjohtaja Cilla Benkö kertoi lehdistötilaisuudessa.

Paikalla oli myös Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt.

– Tunnemme Nils Hornerin hänen tietämyksestään, innostuneisuudestaan ja kokemuksestaan toimittajana. Monet ruotsalaiset ovat kuunnelleet hänen ääntään, joka on nyt vaiennut, Reinfeldt kuvaili SVT:lle.

Kaksi epäiltyä pidätetty

Kabulilainen silminnäkijä kertoi uutistoimisto Reutersille, että Nils Horneria lähestyi kaksi länsimaisiin asuihin pukeutunutta miestä. Toinen heistä ampui uhrin. Poliisi sanoo pidättäneensä kaksi epäiltyä. 

Surma tapahtui ulkomaalaisten suosiman ravintolan luona. Ravintolaan tehtiin tammikuussa terrori-isku, jossa kuoli yli 20 ihmistä. Tuolloin tekijäksi ilmoittautui islamistinen Taleban-liike. 

Taleban-liikkeen edustaja kiisti tuoreeltaan, että liike olisi sekaantunut toimittajan ampumiseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.