Moderni kauhuklassikko on saamassa jatkoa – elokuvan tähti ei lämpene ajatukselle

Kauhutaituri Wes Cravenin ohjaama Scream oli elokuvatapaus 23 vuotta sitten. Elokuvalle on kehitteillä jo viides osa.

Kauhuelokuvat elivät kulta-aikaansa 1980-luvulla, jolloin syntyi monta sittemmin kauhuklassikkon statuksen ansainnutta teosta. Osa niistä edusti kauhuelokuvan alagenreä slasheriä. Termillä tarkoitetaan kauhuelokuvia, joissa ylivertainen pahishahmo tappaa erilaisin teräasein pahaa aavistamattomia hahmoja mitä mielikuvituksellisin tavoin.

Uhreiksi valikoituu useimmiten teinejä. Muun muassa Perjantai 13. -elokuva valmistui 1980-luvun alussa, kuten myös jo edesmenneen kauhulegendan Wes Cravenin ohjaama painajaismainen Painajainen Elm Streetillä. Kumpikin elokuva paisui lopulta moniosaiseksi elokuvasarjaksi.

1990-luvulla kauhuelokuvien suosio hiipui. Yhtenä kyseisen elokuvalajin elvyttäjänä voidaan kuitenkin pitää Cravenin ohjaamaa Screamia (1996). Mustaan kaapuun ja valkoiseen naamariin pukeutuva Ghostface tappaa pikkukaupunki Woodsboron nuorisoa, kun ensiksi on tentannut heitä kauhuelokuviin liittyvillä kysymyksillä. Scream ja sen jatko-osat ovat täynnä viittauksia muihin kauhuelokuviin.

Scream aloitti kauhuelokuvien uuden nousun Hollywoodissa. Elokuva sai kolme hyvin menestynyttä jatko-osaa, joista jokaisen Craven ohjasi itse. Elokuvien innoittamana syntyi myös televisiosarja.

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja Wes Craven kuoli neljä vuotta sitten 76-vuotiaana. Nyt on uutisoitu, että Scream-elokuvasarja saa yllättäen jatkoa. Viides osa on kehitteillä, verkkosivusto Bloody Disgusting uutisoi.

Vielä ei ole varmaa onko tuleva elokuva suoraa jatkoa edellisille osille vai aiotaanko elokuvasarja aloittaa alusta. Kumpikin vaihtoehto on tällä hetkellä yhtä todennäköinen.

Kaikissa Scream-elokuvissa esiintynyt näyttelijä Neve Campbell ei välttämättä pitänyt mahdollista viidettä osaa kovinkaan hyvänä ideana. Viime vuonna Campbell puhui asiasta Kinowetterille antamassaan haastattelussa.

– Wes Craven oli elokuvien sydän. Hän oli niiden koossapitävä voima. On vaikea kuvitella Scream-elokuvien tekemistä kenenkään muun ohjaajan kanssa, Campbell kertoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja