Mainos

Mobiilisovelluksella tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan

Britanniassa on julkaistu mobiilisovellus, jonka tarkoitus on jakaa nuorille tietoa tyttöjen sukuelinten silpomisen vaaroista. Sovelluksen kautta tytöille myös tarjotaan kanava avun hakemiseen.

"Terälehdet"-niminen sovellus on osa maan hallituksen taistelua vahingollista tapaa vastaan. Vaarassa olevien henkilöllisyyden suojaamiseksi sovellus on suunniteltu niin, että sen käyttäjiä ei voi jäljittää.

Sukuelinten silpominen voi aiheuttaa uhrille paitsi fyysisiä vammoja, myös vakavia traumoja ja mielenterveysongelmia. Silpomisesta syntyneet vammat altistavat myös komplikaatioille synnytyksessä.  
Britanniassa sukuelinten silpomisesta voidaan tuomita enintään 14 vuotta vankeutta, mutta sitä tehdään silti erityisesti tietyistä Afrikan maista tulevien keskuudessa. Joissakin kulttuureissa silpomisen ajatellaan olevan portti avioliittoon.

Koulujen kesäloma on erityisen vaarallista aikaa, koska silloin monet tytöt viedään silvottavaksi ulkomaille. Britannian pääministeri David Cameron julkisti kuukausi sitten suunnitelman nopeuttaa uuden silpomista ehkäisevän lainsäädännön luomista. Uusi laki mahdollistaisi passin ja matka-asiakirjojen takavarikoimisen ihmisiltä, joiden epäillään vievän lapsensa ulkomaille silvottavaksi.

Arviolta 137000 naista ja tyttöä Englannissa ja Walesissa on joutunut rituaalin uhriksi. Sen arvioidaan uhkaavan noin 66000:a tyttöä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.