Mo Salahilla tarunhohtoinen startti Valioliiga-kauteen – Liverpool pelastui viime hetkillä

Hallitseva mestari Liverpool aloitti kautensa jalkapallon Englannin Valioliigassa maalijuhlalla ja 4–3-kotivoitolla Leedsistä.

Marcelo Bielsan valmentama Leeds tuli Anfield-stadionille ennakkoluulottomasti, pani mestarin ahtaalle ja nousi kolmesti tappioasemasta tasoihin. Lopulta se ei kuitenkaan riittänyt.

Mohamed Salah laukoi kotijoukkueen neljännellä minuutilla rangaistuspotkusta johtoon. Leeds tasoitti nopeasti. Kalvin Phillips antoi hienon syötön laitaan Jack Harrisonille, joka päätti komean nousunsa tyylikkääseen maalilaukaukseen 12. minuutilla.

Pitkään ei mennyt, kun Liverpool oli jälleen johdossa Virgil van Dijkin puskettua pallon kulmapotkutilanteessa maaliin. Ottelua oli tuolloin takana 20 minuuttia.

Puolen tunnin pelaamisen jälkeen Patrick Bamford toi Leedsin tasoihin Virgil van Dijkin heikon kosketuksen jälkeen. Kolme minuuttia myöhemmin Salah tälläsi Liverpoolin 3–2-johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta.

Liverpool ja Leeds järjestivät tyhjällä stadionilla värikkään näytöksen, jossa herkuteltiin komeilla maaleilla sekä hyökkäysvoimalla – ja tuskailtiin puolustusvirheitä.

Toisella puoliajalla Leeds nousi tasoihin, kun Mateusz Klich laukoi 66. minuutilla pompusta pallon maaliin.

Loppunäytös oli kuitenkin vasta tulossa, sillä Liverpool sai päätösminuuteilla rangaistuspotkun Rodrigon rikottua Fabinhoa. Salah laukoi illan kolmannen maalinsa rangaistuspotkusta 88. minuutilla, ja Liverpool voitti 4–3.

Kamppailun luonteesta kertoo, että molemmilta hylättiin kaksi maalia.

Nousijaseura Leeds palasi pitkän tauon jälkeen kirkkaimpiin valoihin, sillä se oli edellisen kerran nähty pääsarjassa kaudella 2003–2004.

Arsenal kukisti Fulhamin selvästi

Aiemmin lauantaina Arsenal voitti liigakauden avanneessa pelissä Fulhamin vieraissa 3–0.

Arsenal siirtyi ottelussa johtoon kahdeksannella minuutilla Alexandre Lacazetten viimeisteltyä maalin edestä.

Jatkoa seurasi toisen puoliajan alussa, kun Gabriel Magalhaes teki maalin kulmapotkutilanteesta. Maalitykki Pierre-Emerick Aubameyang laukoi ottelun loppunumerot vajaan tunnin pelaamisen jälkeen tyylikkäällä kudilla.

Keskuspuolustaja Gabriel Magalhaes siirtyi lontoolaisseuraan syyskuun alussa Lillestä, joten osuma oli hänelle uran ensimmäinen Valioliigassa.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta jakoi ottelun jälkeen kehuja tuoreelle hankinnalleen.

– Hän ei ollut pelannut kuuteen kuukauteen, joten on iso haaste tulla pelaamaan Valioliigan ottelua sen jälkeen, kun on harjoitellut kolme–neljä päivää joukkueen kanssa. Kundi osoitti paljon luonnetta ja mitä hän pystyy tekemään, Arteta kehui BBC:lle.

Myös kesällä Chelseasta Arsenaliin siirtynyt Willian pelasi vahvasti ja oli pohjustamassa joukkueensa osumia.

Crystal Palace puolestaan kukisti kotonaan Southamptonin 1–0 Wilfried Zahan tällättyä pallon 13. minuutilla maaliin.