MM-studio tarttui jääkiekon epäkohtaan – Karri Kiveltä suora viesti: "Se on kaikista vaarallisin tilanne”

Jääkiekon MM-turnaus on hyvässä vauhdissa, ja paljon on ehtinyt tapahtua. C Moren MM-studiossa puhuttivat poikittaiset mailat, joiden pois kitkemiseen asiantuntijoilla oli tiukka kanta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Jääkiekon sääntökirjan määritelmä poikittaisesta mailasta on selvä. Poikittaisesta mailasta puhutaan, kun "pelaaja taklaa vastustajaa kehoon jäästä kohotetulla, molemmin käsin pidetyllä mailalla".

Poikittaisesta mailasta tuomitaan sääntöjen mukaan pieni rangaistus. Iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus taas määrätään pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa poikittaisen mailan seurauksena.

Tulkinta rangaistavan ja ei-rangaistavan poikittaisen mailan välillä tehdään kuitenkin pelin tiimellyksessä, eikä läheskään jokaisesta määritelmän mukaisesta teosta seuraa rangaistusta.

– Minun mielestäni tärkeintä eri poikittaisen mailan tilanteissa on voiman käyttö, Karri Kivi aloitti arvionsa C Moren MM-studiossa.

Kivi kiinnitti puheenvuorossaan huomiota etenkin pelaajien turvallisuuteen. Vaaralliset temput tulisi kitkeä armotta pois.

Laidan lähellä selkään pamahtavat poikittaiset mailat voivat aiheuttaa loukkaantumisia.

– Kun hyökkääjä on laidan lähellä, kaikki yläselän alueelle kohdistuvat pois. Voi vähän painaa, mutta ei missään tapauksessa laidan lähellä mitään, Kivi sanoo.

– Sama, jos ajatellaan maalille tuloa. Voi pysäyttää tai pitää mailaa tässä, mutta rintaan tai tuonne iskut, ei, pois, Kivi havainnollistaa Mikko Koivun toimiessa tilanteessa ottavana osapuolena.

Voit katsoa pääkuvan videolta, miten Kivi esittelee Koivun avulla poikittaisen mailan käyttöä.

– Vaarallisin tilanne on, jos puolustaja ampuu tuolta, ja sillä hetkellä vedän Mikkoa (maalilla) selkään. Se on kaikista vaarallisin tilanne. Siinäkin yläselkä tulee olla vapaa.

Lue myös:

    Uusimmat