MM-kisapomo: Tästä syystä lipunhinnoissa on eroa

Toukokuun jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin toteaa, että hinnoitteluerot Helsingin ja Tukholman välillä ovat väitettyä pienemmät.

Iltalehti ja Helsingin Sanomat uutisoivat viikonloppuna, että Ruotsissa nelihenkinen perhe pääsee Tre Kronorin otteluun halvimmillaan 180 eurolla, kun taas Suomessa Leijonien otteluun perhe maksaa yli 600 euroa.

Sulinin mukaan kyse on Tukholman Globenin ja Helsingin Hartwall Areenan rakenne-eroista.

– Helsingissä on kaksi kategoriaa: alakatsomo ja yläkatsomo. Niissä kaikki ovat hyviä paikkoja, mutta Tukholmassa on ylhäällä muutama sata rajoitteista paikkaa, jotka on hinnoiteltu näin. Siitä tulee se ero. Missään nimessä lippujen hinnoittelussa ei muuten ole eroa. Myös paketit ovat suurin piirtein samanhintaisia, Sulin vakuuttaa.

Globenissa Ruotsin otteluun pääsee parhaille paikoille reilulla 176 eurolla. Suomen otteluihin liput vastaaville paikoille maksavat 196 euroa. Helsingissä yläkatsomoihin pääsee 156 eurolla, kun taas Tukholmassa yläparvella paikat maksavat 153 tai 94 euroa riippuen siitä, haluaako paikan päädystä vai lähempää punaviivaa.

Muihin kuin isäntämaan otteluihin liput maksavat sekä Suomessa että Ruotsissa suunnilleen saman verran. Alakatsomoon pääsee 90 ja ylös 70 eurolla. Poikkeuksena näistä ovat muutamat keskipäivän ottelut, joihin pääsee alimmillaan 36 eurolla.

Lue myös:

    Uusimmat