Miten myydä oma asunto? Kerrostaloasunnolla ja omakotitalolla selvä ero – MTV selvitti, mitä kaikkea myyjän tulee tietää

5:58
Katso video: Nämä kaikki sinun tulee tietää asuntoasi myydessä!

Tällä hetkellä monilla halutuilla alueilla asunnot myydään nopealla aikataululla ja hinnat nousevat korkealle. Lähdimme selvittämään, mitä asunnonomistajan tulee tietää, jos hän aikoo myydä itse kerrostaloasuntonsa.

Moni asuntonsa myyntiä suunnitteleva pohdiskelee, tulisiko myynnissä käyttää aina ammattilaista vai pystyisikö hän itse myymään asuntonsa.

Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoellin kertoo MTV Uutisille, että asuntoa myydessä pitää ottaa monia asioita huomioon. Kerrostaloasuntoa myydessä riskit ovat pienet verrattuna omakotitaloon.

– Sen takia kannattaa miettiä, että onko se välittäjä aina välttämätön erityisesti sellaisilla alueilla, joilla kauppa käy muutenkin hyvin.

Omakotitalo monimutkaisempi tapaus

Kerrostaloasunto ja omakotitalo ovat kaksi eri asiaa. Kerrostaloasuntoa myydessä tehdään harvoin kuntotutkimuksia.

– On erityisen tärkeää teetättää laajat kuntotutkimukset omakotitaloa ostaessa, jos sellaisia ei ole vielä tehty, korostaa Beurling-Pomoell.

Omakotitalokaupoissa ostetaan talo, kun taas kerrostalohuoneistokaupoissa ei myydä talon rakenteita.

– Omakotitaloa ostaessa ostetaan talo ja seinät, kun taas kerrostalokaupoissa rakenteet omistaa edelleen asunto-osakeyhtiö, kertoo Beurling-Pomoell.

Katso ylhäällä olevalta videolta, mitä kaikkea pitää tietää asuntoa myydessä!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja