Miten käy perinteikkään Karjala-turnauksen? Jääkiekkoliitolla tarkat suunnitelmat valmiina – "Se on lähtökohta"

Perinteikäs Karjala-turnaus on määrä järjestää marraskuun alussa, mutta maailman koronaviruspandemia luo haasteita. Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen uskoo, että turnaus voidaan järjestää turvallisesti poikkeusjärjestelyin.

Karjala-turnaus on määrä pelata 5.–8. marraskuuta Helsingissä. Turnauksen yllä on kuitenkin vielä kysymysmerkkejä koronavirustilanteen vuoksi. Jääkiekkoliitto painii parhaillaan asian parissa. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Karjala-turnaus aiotaan järjestää, mutta täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole.

Jääkiekkoliitto on anonut Suomen viranomaisilta poikkeuslupaa maahantulo- ja karanteenirajoituksiin, jotta turnaus voitaisiin järjestää.

– Odotamme viranomaispäätöstä. Nykyisiin maahantulo ja karanteenirajoituksiin olemme anoneet poikkeuslupaa samaan tyyliin kuin jalkapallon Wales-otteluun ja yleisurheilun Suomi–Ruotsi-yleisurheilumaaotteluun. Uskomme, että poikkeusluvan saamme. Valmistelut ovat käynnissä koko ajan, Nurminen toteaa MTV Urheilulle.

– Toivoimme, että päätös tulisi tällä viikolla, koska turnaus vaatii varsinkin näissä olosuhteissa merkittäviä poikkeusjärjestelyjä ja ihan yleisiäkin järjestelyjä. Meillä ei ole tarkkaa tietoa, milloin saamme tarkan päätöksen, Nurminen jatkaa.

Maailmalla vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi turnausjärjestelyissä vaaditaan myös useita erilaisia poikkeustoimenpiteitä pelaajien ja katsojien turvallisuuden takaamiseksi. Jääkiekkoliitolla on jo tarkka toimintasuunnitelma Karjala-turnauksen läpiviemiseksi.

– Totta kai lähdemme kaikissa järjestelyissä pelaajien ja yleisön turvallisuus lähtökohtana. Viranomaishakemukseen on tehty kattava selvitys, miten toimisimme, jos luvan saisimme. Pelaajat testattaisiin lähtömaassa ja maahan tullessa. He eläisivät kuplamaisissa olosuhteissa hotellissa, joka on varattu pelkästään turnauksen joukkueille. Pukukoppialuekin olisi hyvin eristettyä tilaa, Nurminen kertoo.

Hartwall Arenalla pelattava turnaus järjestetään näillä näkymin samalla tavalla kuin Jokereiden KHL-ottelut, joihin otetaan sisään vain 4 500 katsojaa. Yleisörajoitukset saattavat kuitenkin vielä muuttua ennen Karjala-turnausta.

– Yleisörajoitukset saattavat vielä muuttua ennen marraskuuta. Katsomme lähempänä, jos ja toivottavasti kun saamme luvan maahantulo ja karanteenirajoituksiin. Sitten olemme yhteydessä aluehallintoviranomaisten kanssa. Tämän hetken tiedon mukaan lähtökohta on se, että turnaus järjestetään vastaavasti kuin Jokereiden kotiottelut, Nurminen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja